Kreditkort

Ekonomi

Ekonomin påverkar oss både privat och i samhället i stort. Här hittar du nyheter och aktuell forskning kring ekonomi.

Nyheter relaterade till ekonomi

Kristin Sabel är ny doktor i företagsekonomi

Den 31 maj försvarade Kristin Sabel sin doktorsavhandling “Competence Management in Rural Family SMEs: An Exploration of Challenges and Strategies” med framgång. Hon kan nu titulera sig doktor i företagsekonomi.

2024-06-05

Oroad över räntor och elpriser? Ta hand om dig, du kan bli sjuk på riktigt

Elkris och inflation påverkar inte enbart plånboken. Ekonomisk oro kan leda till stress som i sin tur kan leda till en rad olika sjukdomstillstånd. Niclas Almén är psykolog och har nyligen disputerat i ämnet stress och återhämtning. Han vet hur en kan göra om stressymptomen knackar på den mentala dörren.

2023-01-20

Barn och ekonomi – det här behöver de lära sig

Vad är en budget och hur kan man spara och tjäna pengar från en tidig ålder? Dennis Hedback, forskar inom revision och är också engagerad i Barnens universitet. Hans mål är att barn ska förstå hur ekonomi fungerar.

2023-01-16

Så kan det kontantlösa samhället bidra till ökat ekonomiskt våld

Samtidigt som digitala bank-, betalt- och identifieringstjänster har revolutionerat vår vardagsekonomi så finns det en mörk baksida att ta hänsyn till. Till förlorarna hör de som är i ett digitalt utanförskap och de som riskerar att få sina tjänster "kapade".

2023-01-04

Svärmor är en turistmagnet

Det finns inte mycket som rubbar våra cirklar när det gäller turistande. Genom pandemier, krig och ekonomiska kriser så fortsätter vi att lägga våra stadiga sju procent av hushållskassan på resande och turism. Det berättar Robert Pettersson, forskningsledare på ETOUR.

2023-01-04

Sidan uppdaterades 2023-01-09