Mittuniversitetets akademiska högtid infaller andra helgen i oktober och alternerar mellan universitetets campusorter. På den akademiska högtiden installerar universitetet professorer och promoverar hedersdoktorer och doktorer.

Akademisk högtid 2015

Som en följd av den pågående pandemin skjuts 2020 års akademiska högtid, som skulle genomförts den 8-9 oktober, fram till hösten 2021. Den kommer att slås ihop med nästa års högtid som genomförs den 7-8 oktober 2021 i Östersund.

Akademisk högtid 2021 kommer inledas med installationsföreläsningar torsdag den 7 oktober på campus Östersund, där nya hedersdoktorer och professorer delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Föreläsningarna är öppna för alla och sänds också live via webben.

Som avslutning av den akademiska högtiden hålls en promotions- och installationsceremoni med efterföljande bankett på fredag den 8 oktober. Ceremonin har tre delar: promotion av hedersdoktorer och doktorer, installation av professorer och utdelning av vetenskapliga och pedagogiska priser. Till promotions- och installationsceremonin är alla välkomna.
Läs mer om akademiska högtider.


Högtidsdatum

2020 - Framskjuten till 2021
8-9 oktober

2021
7-8 oktober

Mer om Mittuniversitetets akademiska högtid

Om akademiska högtider

Från det första universitetet i Bologna till dagens universitet i Sverige har man genomfört promotions-och installationshögtider. Mittuniversitetets akademiska högtid är ett samlingsnamn för en såd...

Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar om den akademiska högtiden på Mittuniversitetet.

Läs mer