Äntligen är det snart dags för en ny termin! Är du antagen ska du göra det här nu.

MI7A0766.jpg

För att få en smidig start på dina studier finns det en del saker du ska göra och ha koll på. Till exempel skaffa studentkonto, registrera dig och se till att du kommer åt våra e-tjänster. 

Saker att göra när du blivit antagen

1. Tacka Ja till din plats (gäller endast utbildningar med start vår och höst)

Ditt antagningsbesked ser du på Antagning.se. Till höst- och vårterminerna måste du tacka ja till din plats i det första antagningsbeskedet, detta för att inte förlora platsen. Vid urval 2 behöver du inte tacka ja när du är antagen. 

Tack ja till din plats

2. Ta del av ditt välkomstbrev och litteraturlista

I välkomstbrevet från din utbildning hittar du viktig information inför dina studier. Här finns bland annat information om när utbildningen startar och vilka eventuella digitala verktyg utbildningen använder, till exempel vår lärplattform Moodle. Läser du ett program ser du vilka kurser du ska läsa i din utbildningsplan i välkomstbrevet. Du hittar kurslitteraturen för varje kurs i respektive kursplan som du kan söka fram i vår kursplansök.

 

Sök ditt välkomstbrev

 

OBSERVERA! Informationen i ditt välkomstbrev kan fyllas på allteftersom det närmar sig termins- eller kursstart. Ladda gärna ner det igen nära starten så har du den senaste infon!

3. Fixa boende om du behöver flytta

Både Sundsvall och Östersund har bostadsgaranti för studenter. För att den ska gälla måste du aktivt söka bostad och följa de regler som finns för garantin. Det är också viktigt att du söker bostad så snart som möjligt. 

 

Så skaffar du bostad

Saker att göra innan kursstart

4. Sök fram ditt schema

Sök fram kurs- eller programschema i vår schemasök. Om du läser en distanskurs helt över internet kan det hända att schemat inte finns i schemasöken. Då hittar du information om tider och upplägg i ditt välkomstbrev.

 

Sök ditt schema

5. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)

Via ett studentkonto får du tillgång till en rad av våra e-tjänster som bland annat Ladok där du kan se dina studieresultat, registrera dig på kurser och anmäla dig till dina tentor, universitetsbibliotekets e-tjänster och lärplattformen Moodle samt e-mötesverktyget Zoom.

Du som läst vid Mittuniversitetet nyligen behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare. Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här. Var det länge sedan du läste hos oss kan ditt konto ha blivit borttaget och därför behöver du skaffa ett studentkonto på nytt fortsätt då under skaffa ett studentkonto nedan.

 

Skaffa ett studentkonto

6. Registrera dig (tidigast två arbetsdagar innan kursstart, kräver studentkonto)

För att du ska kunna påbörja din kurs eller ditt program kräver det att du först registrerar dig. Registreringen gör du i Ladok som du kommer åt via ditt studentkonto på studentwebben. Observera att det kan ta upp till ett dygn från det att du skapat ditt studentkonto tills du kan gå vidare och registrera dig i Ladok.

En registrering är viktig för att du skall få dina poäng men även studiemedel från CSN. När du registrerat dig blir du en aktiv student och får bland annat tillgång till lärplattformen Moodle (huruvida din utbildning använder plattformen framgår av ditt välkomstbrev) och våra undervisningslokaler (genom att använda MIUN-kortet).

 

Registera dig på din kurs

7. Gå in i lärplattformen Moodle

Mittuniversitetets webbaserade lärplattform kallas Moodle och du kommer åt plattformen via ditt studentkonto. Information om huvuvida din utbildning använder Moodle hittar du i ditt välkomstbrev. Mittuniversitetet erbjuder även e-mötesverktyget Zoom till sina studenter.

Du måste vara registrerad på en kurs för att få tillgång till Moodle, från att du registrerat dig på en kurs dröjer det ca 60 min innan du ser och kommer åt din kurs i Moodle. 

 

Gå till Moodle

 

P.s Var schyssta med varandra! För att alla ska trivas och få ut så mycket som möjligt av studierna är det viktigt att vi tänker på hur vi uttrycker oss i våra fysiska och digitala klassrum. Det är aldrig okej att förolämpa, kränka eller att på andra sätt störa undervisningen och arbetsmiljön. Tack ❤

Saker att göra när du börjar studera

8. Skaffa MIUN-kortet

MIUN-kortet använder du bland annat som passerkort, lånekort, utskrifts- och kopieringskort samt som idenifikationshandling i samband med tentamen. För att kunna skaffa ett MIUN-kort krävs att du har en aktuell kursregistrering och ett studentkonto. 

Skaffa MIUN-kortet 

9. Bekanta dig med studentstöd och servicetjänster

Att vara student är en fantastisk tid! Men även fast det är kul kan man behöva lite hjälp och stöd ibland. 

Du som student kan till exempel få hjälp med hälsorelaterade frågor, studieteknik eller att starta företag. Ta någon minut att bekanta dig med vad i kan hjälpa dig med.

 

Vårt studentstöd

10. Delta i introduktionsaktiviteter för nya studenter

För dig som vill lära känna studiekamrater och studentlivet på campusorten är studentkårernas introduktionsaktivieteter givna att delta i!

Läs mer om introduktion i Sundsvall

Läs mer om introduktion i Östersund