Om utbildningen
Schema
När går respektive kurs, vilken litteratur ska jag köpa och vilka förkunskapskrav har kurserna?
-
Schemasystemet TimeEdit
I programschemat för TCTKM för din kull ser du även kurser som du ännu inte registrerat dig på. Du kan exportera till mobilen, men notera exportens tidsbegränsning - därefter behöver den uppdateras. Notera att om du omregistrerar dig eller läser enligt individuellt schema stämmer inte programschemat. Du kan då istället kombinera flera kurser till ett schema.
-
Mitt schema
Mitt schema är Mittuniversitetets eget schemagränssnitt på studentportalen. Här visas bara kurser du är registrerad och omregistrerad på, och även detta kan exporteras till mobilen, men då syns inte vilken labbgrupp som labbar när och detaljerad info om schemahändelsen. Här kan du även boka grupprum.
Senare i utbildningen
-
Två kurser under utbildningen ges via andra universitet:
-
Kursen Värme och strömningslära, CKGB42, går under LP4 i åk 2 och ges på distans via Karlstad Universitet. Ni söker kursen själva via antagning.se, sista ansökningsdag är 15 oktober. Kursen är på 6 hp. Behörighetskrav kontrolleras av programansvarig på MIUN.
-
Kursen Kemisk processteknik, KE1175, 6 hp, går under LP1 i åk 3 och ges på distans via KTH. Antagning sköts av programansvarig på MIUN via avtal med KTH, så ni behöver inte söka kursen själva. Observera att datum för terminsstart på KTH kan skilja från MIUN. Behörighetskrav kontrolleras av programansvarig på MIUN.
-
Alla antagna studenter t.om. ht20 har möjlighet att välja mellan att läsa årskurs 4-5 på MIUN eller KTH. Se http://www.miun.se/sv/utbildning/civing/Mer-vart-att-veta/Samarbete-med-KTH/.
-
Antagna studenter fr.om. ht21 läser år 4-5 vid Mittuniversitetet på vårt masterprogram i teknisk yt- och kolloidkemi, 120 hp
-
Information om kandidatarbete och val av masterinriktning
-
Blankett för val av masterinriktning (revideras i slutet av mars varje år)
Lämnas till fakultetsadministratören (Viktoria Lilja) senast 15 maj.
- Mastermässa vid KTH- för dig som ska välja ett masterprogram vid KTH
-
Information om masterarbetet 2020
-
Ansökningsblankett
självständigt arbete (kandidat och master)
Lämnas till kursens examinator (Magnus Norgren).
-
Genteknik (behörighetsgivande kurs till bioteknologimastrarna vid KTH, räknas dock inte in i totalsumman för behörighet till masterprogrammen).
-
Installera programvaror på din dator –
via MIUN:s Microsoft Imagine-licens, Matlab-licens, mm
-
Ansök om examensbevis
Individuell studieplan
Om du inte uppfyller tröskelprövningen inför år 2, dvs inte nått upp till sammanlagt 45 hp efter åk 1 skall kontakta programansvarig för att upprätta en individuell studieplan.
Näringslivsanknytning
Utöver de akademiska meriter som vi kan förmedla behöver du egna praktiska erfarenhet och ett kontaktnät. Vi rekommenderar därför att du söker sommarjobb inom branchen efter årskurs 2, att du börjar bygga ditt kontaktnät redan under utbildningen genom att hälsa på företag på mässor, delta i mentorskapsprogram, branchkvällar, gästföreläsningar, studiebesök, och många andra aktiviteter.
-
Karriärsök – Aktuella examensarbeten, feriejobb, traineeplatser och jobb inom IT-området
-
Kompetenskontraktet: Företag som lovar ge exjobb, sommarjobb, mm årligen
-
Internship - sommarpraktik i näringslivet i kursform, lämplig efter årskurs 3 eller 4.
-
Mentorprogrammet är lämpligt under årskurs 3 eller 4.
-
Mötesplats campus är en rekryterings- och exjobbsmässa som genomförs en gång per termin - för att hitta exjobb och feriejobb