civilingenjör i teknisk kemi

Välkommen till programsidan för dig som är student på civilingenjörsprogrammet i teknisk kemi. Här hittar du information som kan vara till hjälp under utbildningen.

Som student på programmet kan du få mer information som rör dina studier genom att logga in. Generell information och andra verktyg som kan vara bra under studietiden hittar du under sidan "Mina studier".

Till sidan "Mina studier" 

 

Mina programstudier

Programmets upplägg

Ett läsår på programmet är indelat i olika läsperioder, veckor då du läser olika kurser, en eller flera parallellt. För att ge dig som student en bra överblick över dina programstudier hittar du br...

Om utbildningen

Schema

När går respektive kurs, vilken litteratur ska jag köpa och vilka förkunskapskrav har kurserna?

 • Schemasystemet TimeEdit 

  programschemat för TCTKM för din kull ser du även kurser som du ännu inte registrerat dig på. Du kan exportera till mobilen, men notera exportens tidsbegränsning - därefter behöver den uppdateras. Notera att om du omregistrerar dig eller läser enligt individuellt schema stämmer inte programschemat. Du kan då istället kombinera flera kurser till ett schema. 

 • Mitt schema 

  Mitt schema är Mittuniversitetets eget schemagränssnitt på studentportalen. Här visas bara kurser du är registrerad och omregistrerad på, och även detta kan exporteras till mobilen, men då syns inte vilken labbgrupp som labbar när och detaljerad info om schemahändelsen. Här kan du även boka grupprum.

 

Senare i utbildningen

 

Individuell studieplan

Om du inte uppfyller tröskelprövningen inför år 2, dvs inte nått upp till sammanlagt 45 hp efter åk 1 skall kontakta programansvarig för att upprätta en individuell studieplan.

 

Näringslivsanknytning

Utöver de akademiska meriter som vi kan förmedla behöver du egna praktiska erfarenhet och ett kontaktnät. Vi rekommenderar därför att du söker sommarjobb inom branchen efter årskurs 2, att du börjar bygga ditt kontaktnät redan under utbildningen genom att hälsa på företag på mässor, delta i mentorskapsprogram, branchkvällar, gästföreläsningar, studiebesök, och många andra aktiviteter. 

 • Karriärsök – Aktuella examensarbeten, feriejobb, traineeplatser och jobb inom IT-området

 • Kompetenskontraktet: Företag som lovar ge exjobb, sommarjobb, mm årligen

 • Internship - sommarpraktik i näringslivet i kursform, lämplig efter årskurs 3 eller 4.

 • Mentorprogrammet är lämpligt under årskurs 3 eller 4.

 • Mötesplats campus är en rekryterings- och exjobbsmässa som genomförs en gång per termin - för att hitta exjobb och feriejobb

Aktuellt från Studentkåren i Sundsvall och studentföreningen Mytec

Kontakt

Ida Svanedal

Forskare|Researcher

010-1428559