Sommarkurser för dig som går Åk3 i gymnasiet

Spara favorit 19 feb februari 2018

Om din gymnasieskola skriftligen intygar att du kommer att uppfylla kraven på grundläggande behörighet samt eventuell särskild behörighet kan du söka kurser vid Mittuniversitetet. Intyget finner du till höger. Annars skall du göra en sen anmälan på kurser som har platser kvar när du får ditt slutbetyg.

Du som får ditt slutbetyg i juni kan söka sommarkurser under vissa förutsättningar

Din gymnasieskola måste skriftligen intyga att du kommer att uppfylla kraven på grundläggande behörighet d.v.s. gymnasieexamen med lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng inklusive kärnämneskurserna Svenska 1-3 (alternativt Svenska som andraspråk 1-3), Engelska 5 och 6, Matematik 1a, b eller c och gymnasiearbete samt eventuell särskild behörighet vid terminens slut. Annars kommer din ansökan att strykas vid urvalet.

Behöver du göra högskoleprovet?

Du kan konkurrera med resultatet på högskoleprovet om du gjort detta senast hösten året innan sommarkurserna startar (behöver inte bifogas). Har du inte gjort högskoleprovet kan du endast bli antagen i mån av plats.

Komplettera så snart som möjligt med ditt slutbetyg

Om du skickar in intyg från din gymnasieskola är din eventuella antagning/reservplacering preliminär. Du måste så snart du fått din gymnasieexamen skicka denna till Antagningsenheten på Mittuniversitetet 851 70 Sundsvall  för kontroll av behörighet. Om du inte uppfyller kraven för behörighet förlorar du din antagning/reservplats.

Har du frågor om Antagning?