Internationella kvinnodagen – röster från Mittuniversitetet

Mån 08 mars 2021 08:01

I dag 8 mars är det den internationella kvinnodagen. En dag för att uppmärksamma jämställdhet och kvinnors kamp för rättvisa världen över. Forum för Genusvetenskap har ställt frågor till företrädare för Mittuniversitetet, vad betyder dagen för oss på Mittuniversitetet?

Den internationella kvinnodagen är viktig för oss på Mittuniversitetet. En dag att granska oss själva med jämställdheten i fokus. Mycket är bra men mycket kan bli bättre. Det är också ett tillfälle att uppmärksamma kvinnors kamp för rättvisa.

Forum för Genusvetenskap är en forskningsmiljö som knyter samman forskare med en strävan efter ny kunskap för att rättvist kunna beskriva orättvisor och finna metoder för att minska klyftorna mellan kvinnor och män. Med internationella samarbeten och ett brett forskarnätverk finns en stor kompetens för att sträva mot ett bättre samhälle.

Forum för Genusvetenskap har ställt frågor om dagens betydelse, och här kan du ta del av korta intervjuer där olika personer med koppling till Mittuniversitetet berättar om hur de ser på den internationella kvinnodagen.


Sidan uppdaterades 2021-03-05