Poddar med partners från CER-nätverket

I våra podcasts möter du forskare från CER och Mittuniversitetet och våra samarbetspartners som diskuterar aktuella ämnen, som kompetensförsörjning, tillväxt, samhällsplanering och inkludering.

podd

Har du ett ämne som du vill diskutera med oss eller önskar att vi tar upp?
Hör av dig till Lena E Burman, kommunikatör på CER. 

podd CER

Lyssna på CERs podd om kompetensförsörjning här

Medverkar gör Christine Larsson Schedin, kontorschef på PwC i Sundsvall, Lizze- Lott Bergman, kontorschef på Deloitte i Sundsvall och Niklas Antonsson, auktoriserad revisor på KPMG i Sundsvall. I podden pratar de om kompetensförsörjning och de utmaningar som finns i regionen tillsammans med Peter Öhman, centrumledare för CER.

podd om tillväxt

Lyssna på CERs podd om tillväxt här

I podden deltar Micael Löfqvist, VD Timråbo, Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, Christer Andersson, platsansvarig och avdelningschef på Folksam i Sundsvall samt Peter Öhman, centrumledare CER. Deltagarna nämner muskelsvaghet och befolkningstillväxt som ett bekymmer. Andra efterlyser en tydligare positionering och att vi behöver välja väg framåt. 

 

Bild till projektet Hållbart samhällsbyggande (HåSa)

Podden Hållbart samhällsbyggande tar i fem avsnitt upp olika aspekter av hållbarhet. I varje avsnitt samtalar personer med olika perspektiv och bakgrund om ett gemensamt ämne. 

1. Ekonomisk tillväxt
2. Hållbart byggande och boende
3. Samhällsplanering och inkludering
4. Hållbara kulturer
5. Tid för förändring – Vi är Sundsvalls framtid

Podd om fastighetsbranschen

Lyssna på CERs podd om fastighetsbranschens potental och utmaningar här

De som deltar i dagens samtal är Sofie Stark, affärschef för Diös i Sundsvall, Christer Berglund, VD HSB Södra Norrland och Peter Öhman, centrumledare CER. Samordning diskuteras hett när det gäller såväl nyetableringar av företag som nyproduktioner av byggnader - för att utveckla en stad behöver konkurrenter bli kollegor i viss mån för att hjälpas åt att driva utvecklingen framåt. 

ekonomprogrammet2

Lyssna på podden om ekonomprogrammet här

I den här podden träffar vi fyra av Mittuniversitetets ekonomstudenter som alla går andra året. Cecilia Borg Pettersson, Frida Nordin, Johannes Larsson och David Metz delar med sig av sina erfarenheter av studentlivet och erbjuder en hel del tips på hur man får plugget att fungera! Programledare är Ally Nordlund, student på Kommunikations- och PR-programmet vid Mittuniversitetet.