FSCN träd

FSCN utvecklar kunskap och teknologi som förbättrar lönsamhet och hållbarhet för näringslivet samt skapar nya innovationer och affärsidéer för biobaserade hållbara material från fibrer och cellulosa med höga miljöprestanda.

Nyheter FSCN

Nationell skogskonferens arrangeras på Mittuniversitetet

Den 3 oktober hålls en nationell skogskonferens i samarbete med Skogsstyrelsen på Mittuniversitetet i Sundsvall. På agendan står några av de hetaste skogsfrågorna idag. Det blir omvärldsanalys, EU-uppdatering och debatt.

Nu startar den första internationella forskarskolan

Tillsammans med sju europeiska och ett kanadensiskt universitet startar Mittuniversitetet sin första internationella forskarskola. Inledningsvis rekryteras åtta nya doktorander för forskningsprojekt kring industriell omvandling, särskilt inom utveckling av AI, IoT, material och processer.

Nytt branschråd med ledande aktörer tar fart!

Vi vill jobba med programutveckling för studenter vid Mittuniversitetet inom verkstad, material och processindustri. Med fokus på företagens rekrytering och kompetensbehov, har vi bildat ett branschråd för att diskutera och utveckla utbildningar som svarar mot regionens och framtidens behov

Kontakt

Katarina Eriksson

Fakultetshandläggare|Faculty Administrative Officer

+46 (0)10-1428192

Sidan uppdaterades 2023-10-02