Elevhälsoarbetet; elevers hälsa och lärande i grundsärskolan
Barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar är en utsatt grupp och har inte samma förutsättningar till lärande som andra barn. Detta kan leda till fysisk, psykisk, social ohälsa, utanförskap i skolan och i samhället som skapar problem med lärandet.
Barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar är en utsatt grupp som inte har samma förutsättningar till lärande som andra barn. Detta kan leda till fysisk, psykisk, social ohälsa, utanförskap i skolan och i samhället samt skapa problem med lärandet.
Projektets övergripande syfte är att undersöka, beskriva och identifiera förbättringar och utvecklingsmöjligheter med fokus på främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet i grundsärskolan. Målgrupp är elever i åk 7–9, deltagare från lokala och centrala elevhälsoteam vid grundsärskolan.
Skolan och elevhälsoarbetet i särskolan är viktiga resurser för att stärka och främja elevers skolsituation, hälsa, välbefinnande och lärande samt motverka ohälsa och utanförskap.
Målet är att stärka elevernas skolsituation och främja elevers hälsa, välbefinnande och lärande samt även stärka och utveckla elevhälsans främjande arbete på lokal och central nivå avseende särskolan.
Projektet ingår i programmet Framtidens Välfärd: Vård och Skola.