MI7A0917.jpg

Press och nyheter

Välkommen till Mittuniversitetets pressrum. Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från Mittuniversitetet.

Kontakt

Har du frågor eller behöver hjälp med att komma i kontakt med forskare eller medarbetare kan du som journalist kontakta oss på följande sätt:
E-post:  press@miun.se
Telefon: 070-389 77 72
Kontaktuppgifter till presskommunikatör

 

Pressmeddelanden och nyheter

Snedtänkt blev ”rätt tänkt”

Hallå där, Sara Ödmark, doktorand på DEMICOM, som medverkar i den populära SR-podden ”Snedtänkt” med Kalle Lind. Hur kommer det sig?

2020-01-21

Tarmbakterier hjälper forskarna skydda dricksvattnet

Hur kan tarmbakterien E.coli i själva verket bidra till en bättre vattenkvalitet och hjälpa oss att skydda våra vattendrag? Den frågan ställs i ett nytt forskningsprojekt som leds av Mittuniversitetet.

2020-01-08

Stor satsning på forskning inom energilagring och kraftelektronik

I flera år har Mittuniversitetet genomfört en kraftfull satsning på forskning inom grön energi och energilagring. Nu beviljar KK-stiftelsen drygt 25 miljoner kronor till Mittuniversitetet, bland annat för ett nytt projekt med målet att utveckla ny teknik för effektivare energilagringssystem.

2019-12-19

Vetenskapsrådet finansierar CER-forskare

Jan Svanberg, forskare vid CER har beviljats närmare 2,9 miljoner kronor av Vetenskapsrådet (VR) för projektet ”Automatisering av revision med Artificiell Intelligens”.

2019-12-18

ABBA-turismen och fansens resebeteende undersökta

ABBA-fans är beredda att resa, ibland långt och ofta, för att ägna sig åt sitt intresse. Det är en av slutsatserna i en vetenskaplig artikel från Mittuniversitetet som nu publiceras i Journal of Popular Culture.

2019-12-17