MI7A0917.jpg

Press och nyheter

Välkommen till Mittuniversitetets pressrum. Här hittar du nyheter och pressmeddelanden från Mittuniversitetet.

Kontakt

Har du frågor eller behöver hjälp med att komma i kontakt med forskare eller medarbetare kan du som journalist kontakta oss på följande sätt:
E-post:  press@miun.se
Telefon: 070-389 77 72
Kontaktuppgifter till presskommunikatör

 

Pressmeddelanden och nyheter

Nordeas Norrlandsstiftelse satsar på CER-projekt

Under CERs uppskattade releasemingel den 5 december för antologin ”Finansiell reglering och tillsyn” kom beskedet att Nordeas Norrlandsstiftelse beviljat CER 100 000 kronor för ett projekt om banker och livslångt lärande.

2019-12-09

Nära en miljon till idrottsforskning

Tre projekt vid Nationellt vintersportcentrum (NCV) får dela på drygt nio hundra tusen kronor från Centrum för idrottsforskning – CIF. Det handlar bland annat om forskning på skillnader mellan elitidrottande män och kvinnor och individuella skillnader i tolerans för hög höjd hos vinteridrottare.

2019-12-05

Hand i Hand – mänskliga värden i skolan ger resultat

Engagerad skolpersonal, ett inkluderande klimat och trivsel i klassrummet är viktiga faktorer för välmående och lärande. Det är en av utgångspunkterna i forskningsprojektet Hand i Hand som efter tre år närmar sig sitt slut.

2019-12-05

Är isbildning på vindkraftverk snart ett minne blott?

De mest utsatta vindkraftverken i Sverige kan förlora upp till 10 procent av sin årliga energiproduktion på grund av problem med isbildning. I en doktorsavhandling på Mittuniversitetet redogörs för ny teknik som kan bidra till att lösa problemet.

2019-12-04

Unik metod visar bredden på VM-evenemangens genomslag

De turister som besökte VM i Åre respektive Östersund spenderade nästan exakt lika mycket pengar per dag, andelen stolta länsbor ökar med avståndet från evenemangen och kritikerna var få. Det är några slutsatser i den stora VM-studien från ETOUR.

2019-12-04

Mittuniversitetet i bräschen för tillgänglighet

Universitetens webbsidor måste vara tillgänglig för alla, oavsett funktionsvariation. Därför har nu Forum för digitalisering vid Mittuniversitetet kört igång ett två-årigt projekt för att inventera samtliga universitets tillgänglighet.

2019-12-03

Drygt 4000 VM-enkäter analyserade – nu kommer svaren

Forskare vid turismforskningscentret ETOUR har nu analyserat 4118 enkäter som besvarades av besökare vid alpina VM och skidskytte-VM i Åre och Östersund den gångna vintern. Enkäterna är en del i den stora forskningsstudie som presenteras på onsdag. Svaren visar på mycket nöjda besökare.

2019-12-02

Ingela Wadbring ny centrumledare på DEMICOM

DEMICOM, ett av Mittuniversitetets äldsta forskningscentrum, har i 12 år letts av professor Lars Nord. Nu är det dags för ett skifte och professor Ingela Wadbring har nyligen tagit över rollen som centrumledare.

2019-11-29

Tufft för skidskyttar att ta steget in i världscupen

För skidskyttar med topplaceringar i IBU-cup, nivån under världscupen, är det generellt sett svårt att slå sig in i toppen av världscupen. Det visar nya beräkningar som publicerats i en forskningsartikel i ”International Journal of Performance Analysis in Sport”.

2019-11-29