Här hittar du information och tips om undervisning på distans för dig som lärare. I första hand ska du använda Zoom eller Moodle vid distansundervisning.

Frågor och svar för lärare

1. Tacka Ja till din plats (gäller endast utbildningar med start vår och höst)

Ditt antagningsbesked ser du på Antagning.se.

Till höst- och vårterminerna måste du tacka ja till din plats i det första antagningsbeskedet, detta för att inte förlora platsen. Vid urval 2 behöver du inte tacka ja när du är antagen.

Till sommarkurserna/sommarterminen och Vidareutbildningar för yrkesverksamma (VIFY) som normalt startar till hösten krävs det inget svar. 

Tacka ja till din plats

2. Ta del av ditt välkomstbrev och litteraturlista

I välkomstbrevet från din utbildning hittar du viktig information inför dina studier. Här finns bland annat information om när utbildningen startar och vilka eventuella digitala verktyg utbildningen använder, till exempel vår lärplattform Moodle.

Läser du ett program ser du vilka kurser du ska läsa i din utbildningsplan i välkomstbrevet. Du hittar kurslitteraturen för varje kurs i respektive kursplan som du kan söka fram i vår kursplansök.

 

Sök ditt välkomstbrev

 

OBSERVERA! Informationen i ditt välkomstbrev kan fyllas på allteftersom det närmar sig termins- eller kursstart. Ladda gärna ner det igen nära starten så har du den senaste infon!

3. Fixa boende om du behöver flytta

Både Sundsvall och Östersund har bostadsgaranti för studenter. För att den ska gälla måste du aktivt söka bostad och uppfylla de krav som finns för garantin. Det är också viktigt att du söker bostad så snart som möjligt. 

 

Så skaffar du bostad

Sidan uppdaterades 2023-09-11