Arbetsliv

Spara favorit 1 jul juli 2019

Du som student har många möjligheter att koppla din utbildning till arbetslivet redan när du är student. Många studenter berättar om betydelsen av att skaffa arbetslivskontakter under studietiden. Kontakterna gör det lättare att få jobb och vara förberedd inför arbetslivet.

Nedan är några exempel på hur du kan förbereda dig inför arbetslivet och ligga steget före i karriären

  • Skaffa en mentor från arbetslivet
  • Ta chansen till praktik
  • Delta i traineeprogram
  • Delta i arbetsmarknadsmässor
  • Skriv uppsats/exjobb med arbetslivet

Kontakta oss gärna för mer information, arbetsliv@miun.se.

Här kan du kan förbereda dig inför arbetslivet

Medarbetare på ETOUR

Arbetsmarknadsmässor

Arbetsmarknadsmässorna är ett bra tillfälle för dig som student att knyta kontakter med framtida arbetsgivare! Vid de flesta högskolor och universitet i Sverige arrangeras årligen arbetsmarknadsmässor, även kallat arbetsmarknadsdagar.

Vinnande laget

Jobba med skarpa uppdrag

Genom att jobba med skarpa uppdrag, inom ramen för en kurs eller vid sidan av studierna, bygger du värdefulla erfarenheter och meriter för framtiden.

-

Jobba som studentambassadör

Vill du arbeta med något utmanande, roligt och lärorikt? Vill du ha arbetstider som fungerar tillsammans med dina studier, tjäna extra pengar och samtidigt bygga på ditt CV? Då är studentambassadörsyrket något för dig!

Karriärsök

Karriärsök

I Karriärsöken hittar du annonser från företag och organisationer som söker studenter. Nyttja denna möjlighet till att bygga upp ett nätverk och skaffa dig kunskap om yrkesroller och olika branscher under studietiden.

Anna Eriksson, GD DIGG, Najib Bege, statsvetenskap

Mentorprogram

Har du funderingar som du skulle vilja bolla med en erfaren person från arbetslivet? I Mittuniversitetets mentorprogram erbjuds engagerade studenter möjligheten att under ett halvår få träffa en mentor i ett värdefullt utbyte.

hållbarhet

Mittuniversitetets hållbarhetspris

Syftet med det årliga priset är att stimulera och uppmärksamma särskilt goda insatser inom området hållbar utveckling. Priset riktar sig till studenter på grund- och avancerad nivå vid Mittuniversitetet. Det delas ut för första gången 2019.

Mostphotos

Traineeprogram

Ett traineeprogram, även kallat traineeutbildning, är en intern utbildning hos ett företag som slussar dig som nyutexaminerad student till rätt plats inom företaget. Som trainee får du ersättning av företaget. Ofta erbjuder traineeprogram en egen handledare eller mentor på företaget och de ger en strukturerad inskolning till verksamheten. Målet är en anställning, inte sällan på nyckelpositioner inom företaget!

entreprenörskap

Utveckla din idé

Utveckla din idé med oss på Miun Innovation! Boka ett möte med en innovationsrådgivare som hjälper dig från idé till en produkt eller ett företag.