Sju skäl att välja Mittuniversitetet

Det finns många skäl att välja Mittuniversitetet men också ett par för att låta bli. Är Mittuniversitetet för dig?

För

 

1. Utbildning som är relevant för dig och dina framtida arbetsgivare. Vi har en nära kontakt med företag i regionen och samarbetar på flera olika sätt. Praktik, examensarbeten, uppsatser är några exempel. Närheten till forskningen ger tyngd och spets i din utbildning. Läs mer om samarbeten med arbetslivet

2. Närhet är vår grej! Våra campus har exakt rätt storlek och du försvinner inte i mängden. Plus att du har nära till allt som naturen, fik, restauranger men även dina lärare. Närheten finns i det vi gör och där vi är.

3. Alla är välkomna! Hos oss finns både de som firar Ramadan och fössta tossdan i mass. Det älskar vi! Så om du vill få nya perspektiv och vänner i olika åldrar med olika bakgrund från alla delar av Sverige och världen så har du hittat rätt.

4. Garanterat tak över huvudet. Sundsvalls och Östersunds kommun har bostadsgaranti för studenter. Det betyder att du får någonstans att bo när du väljer att studera på något av våra campus.

5. Vi kan distansstudier. För dig som inte har möjlighet att studera på campus har vi ett stort utbud av både program och kurser på distans. Vissa program läser du större delen på distans och har sedan träffar eller samlingsveckor på campus. Ta reda på mer om distansstudier.

6. Vi finns här för dig. Känns studierna tuffa, funderar du på att starta företag under studietiden eller vill plugga utomlands? Vi finns här för dig och hjälper till. Studenthälsan har alltid en dörr öppen, biblioteket stöttar dig med informationssökning och skrivhandledning, vår internationella avdelning ser till att du kan plugga en termin utomlands och MIUN Innovation finns som stöd för dig med en affärsidé.

7. Mitt i Sverige är det bäst. Vi lovar! Både Campus Sundsvall och Campus Östersund har sin unika karaktär och skopor med charm. Och livet runt campusområdena är fyllda med natur- och friluftsliv som är svårslaget. Sundsvall och Östersund är levande små storstäder där det aldrig är långt till shopping och nöje. Längtar du ändå hem till en bråkig syrra eller saknar du pappas rykande vegolasagne tar det inte många timmar till Stockholm med tåg. 

Emot

 

1. När namnet betyder mer än utbildningen. Vi har verklighetsanpassad utbildning som ligger nära arbetslivet men vi är inte grundade på 1600-talet.

2. Du vill festa dygnet runt. Det finns gott om krogar och studentfester men vi är inte ledande i Sverige. Vill du festa VARJE kväll rekommenderar vi ett annat lärosäte.

3. Du älskar att trängas. Det finns trängsel även här och Storsjöyran och Sensommar brukar täcka årets behov. Men vill du absolut få ansiktet intryckt i okänd armhåla på gröna linjen varje morgon kan vi inte matcha det. Du kanske ska pröva en termin och känna på när armbågarna får utrymme?