Historia GR (A), Fred i historiskt perspektiv, 7,5 hp

Breddkurs. Kriget i Ukraina, konflikterna i Mellanöstern eller Somalia och Mali är bara några få exempel som lyfter nutidens längtan efter fred. Därutöver visar dessa fall tydligen hur svårt det är att hitta och implementera ett långvarigt fredstillstånd. När det kommer till det förflutna är det oftast krig och konflikt som står i fokus, men historia är också rik på både misslyckade och framgångsrika fredsförhandlingar och fredsavtal. Att betrakta fred i historiskt perspektiv bidrar att utveckla en mer omfattande förståelse för fredens komplexitet. Särskilt frågan under vilka förutsättningar fredsförhandlingar kan lyckas är av intresse. Historisk fredsforskning med sina kunskaper om förflutna fredsprocesser har en aktualitet som återspeglas i nuet och erbjuder exempel som kan fungera som en verktygslåda i nutidens diskussion kring konfliktlösning. Därutöver kompletterar denna disciplin statsvetenskapliga diskussioner och debatter inom International Relations kring fredsprocesser.


Sommar 2024

room Distans
  • Start: Sommar 2024
  • Studieperiod: Vecka 23 - 32
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-M2309
Anmälan: Sista anmälningsdag var 15 mars 2024
Du kan göra en sen anmälan via antagning.se

Undervisningens upplägg

Kursen är en distanskurs och har inga fysiska träffar. All kommunikation sker via kursens nätplattform och du förutsätts ha tillgång till dator med internetuppkoppling. Då kursen är en breddkurs är den inte behörighetsgivande till nästa nivå av kurser i huvudområdet.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Äldre gymnasiebetyg

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Andra kurser som kanske intresserar dig



Sidan uppdaterades 2023-12-20