Marta Mellino

Masterprogram i teknisk yt- och kolloidkemi, 120 hp

Masterprogrammet i teknisk yt- och kolloidkemi vänder sig till dig som vill fördjupa dig inom tillämpad kemi och har siktet inställt på en karriär inom forskning, utveckling och innovation. Du får de verktyg som behövs för att utveckla framtidens hållbara material.

Höstterminen 2024

room Campus, Sundsvall
  • Start: Höstterminen 2024
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Antal platser: 10
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-G2551

Sista anmälan: 15 april 2024

Om programmet

Efter att du läst detta program så kan du jobba med allt från utveckling av nya material och produkter till nya tekniker och miljövänlig tillverkning. Det kan till exempel handla om material till nästa generation mobiltelefoner, nya bioplaster eller en hållbar energiproduktion. Utveckling av nya läkemedel, hudkrämer och färger är några andra möjliga arbetsområden. Med sin bredd och sitt djup är det här ett program som öppnar dörren till många intressanta karriärval.

Under utbildningen kommer du att lära dig om design, syntes, karakterisering, produktion och utveckling av polymer- och fiberbaserade material, samt nanomaterial. Du utvecklar även din förmåga att leda projekt, att använda dina kunskaper för att lösa aktuella tekniska problem och att kommunicera med yrkesmänniskor inom andra områden. Du läser också grundläggande kurser inom företagsekonomi och kvalitetsutveckling. Genom projekt som utförs på plats hos ett företag så får du förutom en god insikt i yrkesrollen även möjlighet att etablera kontakt med en framtida arbetsgivare. Du kommer även att få arbeta i projekt tillsammans med forskare på Mittuniversitetet med en aktuell forskningsfråga.

Utbildningen har utvecklats tillsammans med industrin för att du ska få arbeta med högaktuella problem och samhällsutmaningar.

Mittuniversitetet ger dig det mindre universitetets fördelar. Du arbetar i mindre grupper och har närmare kontakt med lärarna. Det är också jämförelsevis snabbt och enkelt att ordna bostad i Sundsvall.

Behörighet

Kunskaper i engelska motsvarande det som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Avlagd kandidatexamen/högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp inom kemi/kemiteknik och med minst 15 hp inom matematik.

Urval

Urvalet grundas på antalet avklarade högskolepoäng som avklarats senast sista anmälningsdag, minst 30 och max 285 högskolepoäng

Examen efter genomförda studier

Masterexamen

Masterexamen med huvudområdet kemiteknik, översatt till Degree of Master of Science (120 credits) with a major in Chemical Engineering eller Teknologie masterexamen med huvudområdet kemiteknik som också översätts till Degree of Master of Science (120 credits) with a major in Chemical Engineering, under förutsättning att minst 30 högskolepoäng i matematik finns godkända.

Kontakt

Frågor om programmet

Frågor om programmet

+46(0)10-1428000

Andra program som kanske intresserar digHitta din drömutbildning!

eller

Sidan uppdaterades 2023-12-02