Är du elitidrottare och vill förbereda dig för en civil karriär genom studier på universitetet? Hos oss kan du nå båda målen samtidigt. Vi är ett riksidrottsuniversitet och har full koll på Dubbla karriärer.

Att satsa på elitidrott och samtigt studera kan vara tufft. Vår uppgift är att göra det enklare för dig genom en flexibel studiegång. När du behöver fokusera på en tävlingssäsong eller intensiv träningsperiod kan vi hjälpa dig att sänka studietakten, flytta tentor eller på annat sätt anpassa din studiegång. Vi har lång erfarenhet av studenter som bedrivit Dubbla karriärer genom studier och skidåkning. Att vi nu är ett Riksidrottuniversitet innebär att vi kan erbjuda samma möjligheter för dig med elitambitioner även inom andra idrotter att studera, både i Sundsvall och Östersund. 

Du väljer den utbildning du är intresserad av och vi hjälper dig därefter att anpassa så det fungerar med ditt idrottande. Det kan i praktiken innebära att du söker ett program på helfart och tillsammans med programansvarig tas en individuell studieplan fram. Där justeras studietakten från år till år eller termin till termin. Har du frågor kring anpassning av någon specifik utbildning eller mer allmänna frågor kring kombinationen elitidrott och studier kontakta DK-koordinator

Varför Mittuniversitetet?

Vi älskar idrott! På Mittuniversitetet finns en lång tradition av forskning, utbildning och att underlätta för elitidrottare att studera. Här kan du läsa vad våra elitidrottsstudenter säger om verksamheten och vilka samarbeten vi har för att skapa en utvecklande elitidrottsmiljö. Vi ligger i framkant i både forskning och utveckling när det gäller idrott. För vinteridrott i absoluta världsklass. Mer om vår idrottsrelaterade verksamhet hittar du på Mittuniversitetets idrottsakademi

Ansökan och antagning

Du söker utbildning via antagning.se senast 15 april för program eller kurser du vill läsa under höstterminen, seanst 15 mars för sommarkurser och senast 15 oktober för vårterminens utbildningar. 

Fyll i Riksidrottsförbundets blankett där ditt specialidrottsförbund intygar att du är en aktuell/potentiell landslagsidrottare eller spelar i högsta ligan i en lagidrott.

Intyg att fylla i för ansökan till RIU (ifyllbar PDF-fil på svenska)

Intyg att fylla i för ansökan till RIU (ifyllbar PDF-fil på engelska)

Är du lagidrottare i näst högsta ligan (vid minst fyra nationella ligor) hör av dig om du behöver hjälp med studieanpassning. 

När du fått ditt antagningsbesked till en utbildning skickas ifyllt och signerat intyg till agnes.wredenberg@miun.se

 

Är du skidåkare?

Som antagen på skiduniversitetet ska du studera minst 15hp/läsår. 

Intresseanmälan till Skiduniversitetet lämnas senast 25 mars till: 
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion 
791 19 Falun

Är du skidskytt?

Som antagen på skidskytteuniversitetet ska du studera minst 15hp/läsår. 

Intresseanmälan till Skidskytteuniversitetet skickas in senast 1 mars via Svenska skidskytteförbundet. 

Har du frågor?

Agnes Wredenberg, koordinator på Mittuniversitetes idrottsakademi, svarar på frågor om kombinationen elitidrott och studier.

Lotta L Olsson, studievägledare, svarar på frågor om studier, studieval och behörighet.

Kristina Hultdin, vikarie tränare alpint, Mathias Moberg, samordnare alpint, Petter Robertsson, tränare alpint (förlädraledig)

Mattias Persson, tränare längd

Anna-Maria Uusitalo, tränare skidskytte  

Länkar

Intervjuer med studenter

Kontakt

Agnes Wredenberg

Koordinator|Coordinator

010-142 86 26