Välkommen till Mittuniversitetets bibliotek!

 Civilingenjör industriell ekonomi

Skaffa bibliotekskonto

Ett lånekonto får du när du registrerar dig på din kurs och godkänner bibliotekets regler i Studentportalen. Om du har missat detta kan du ansöka om ett bibliotekskonto.

Söka och låna

Av Mittuniversitetets obligatoriska kurslitteratur köper vi tre-fyra exemplar. För dessa är lånetiden 10 dagar. Övrig litteratur är vanligtvis 30-dagarslån.

Kursböcker och annan litteratur söker du efter i bibliotekets sökverktyg Primo. Här hittar du också e-böcker, artiklar och tidskrifter m.m. Så här söker du i Primo.

Låna gör du genom att använda våra utlåningsautomater. Logga in med ditt studentportalsinlogg +  lösenord. Är boken du söker utlånad, eller om den finns på det andra campusbiblioteket, kan du reservera den, det gör du också i Primo.

De böcker du lånat lånas om automatiskt när lånetiden börjar närma sig sitt slut, så länge de inte är reserverade av någon annan. Om boken inte längre kan lånas om får du e-post som uppmanar dig att lämna tillbaka boken.

När du är inloggad i Primo har du tillgång till Mina sidor. Där kan du se dina pågående lån, hantera dina reservationer och kontrollera dina kontaktuppgifter. Vi skickar alla meddelanden med e-post så kontakta oss om vi inte har din rätta mejladress.

Distansstudent

Är du distansstudent och bor utanför något av våra två campus kan du få böcker hemskickade. Läs mer om vår service för distansstudenter.

Böcker och tidskrifter online

För att läsa bibliotekets e-böcker och e-tidskrifter på din egen dator använder du din studentportalsinloggning. Följ länkarna från Primo eller Databaser A-Ö och logga in.

Studieplatser

Du är välkommen att sitta och plugga på biblioteket, ensam eller i grupp. Arbetar du tillsammans med andra finns det grupprum och grupparbetsplatser. I Sundsvall finns Learning Space på plan 4 som är tillgängligt dygnet runt med Miun-passerkortet.

Grupprum

Grupprum bokar du via Studentwebben.

Studieverkstaden

Du som behöver stöd i att skriva akademiska texter på svenska kan få hjälp av Mittuniversitetets skrivhandledare.

Du som behöver stöd och tips i din studiesituation kan vända dig till vår handledare i studieteknik. Syftet med stödet är att hjälpa dig att hitta rutiner, en god studiemiljö och en långsiktig balans mellan studier och fritid.

Behöver du hjälp med grundläggande matematik kan du få hjälp av Mittunviersitetets matematikstöd.

För frågor om referenshantering och litteratursökning vänder du dig till vår drop in-tjänst.

Talböcker

Som student på högskola eller universitet har du rätt att få din kurslitteratur anpassad om du har en läsnedsättning. Boka tid för registrering av talbokskonto.

Skriva ut, kopiera, skanna

På biblioteket finns möjlighet att skriva ut, kopiera och skanna. Läs om Mittuniversitetets kopierings- och utskriftssystem.

Kontakta oss

Kontakta oss via mail, chatt eller telefon om du har frågor. Vi finns även i informationsdiskarna, välkomna att prata med oss!

Biblioteksquiz

Lär känna biblioteket och våra funktioner genom att göra vårt biblioteksquiz.