ETOUR | miun.se
Tält

ETOUR är Sveriges ledande turismforskningscentrum. Forskarna utvecklar och kommunicerar vetenskaplig kunskap om turism och resande – med hållbar destinationsutveckling i fokus. Verksamheten innefattar forskning, utbildning, samt dialog och samverkan med turistnäringens aktörer.

Nyheter

Handbok i e-Turism

Tanken väcktes redan 2017. Tre års aktivt arbete, 148 inblandade forskare och 2000 sidor senare håller han nu i den två kilo tunga boken ”Handbook of e-Tourism” som ger en bred och fördjupad bild av informations- och kommunikationsteknologins påverkan på turism.

Riksdagsledamöter fick en uppdatering

Forskningscentrumen på campus Östersund tog under måndagen emot besök av riksdagsledamöter, region- och länsledning för Jämtlands län. Under en intensiv förmiddag fick de "senaste nytt" om universitetet.

Deltagare sökes till studie om naturturismupplevelser

Experimentell design och ett unikt simuleringslabb är några av inslagen i en studie där forskare vid ETOUR ska hitta lösningar för att minska turismnäringens klimatavtryck. Vill du vara med och bidra? Anmäl dig till ett experiment i RCR labb om naturturismupplevelser.

Åre Destination blev Årets turismföretagare

"Med värdskapet i fokus är destinationen i dag i högsta grad en året-runt-destination i världsklass". Så löd slutmotiveringen när Teres Gärdin, VD på JHT och Robert Pettersson, centrumledare på ETOUR, delade ut pris till Årets turismföretagare under Turismdagen.

Ny professor installerad på ETOUR

Maria Lexhagen, ny professor i turismvetenskap, installerades vid Mittuniversitetet Akademiska högtid 2022. Nu kan du se hennes installationsföreläsning.

ETOUR i sociala medier

Utsikt

Sidan uppdaterades 2022-10-17