Tält

ETOUR är Sveriges ledande turismforskningscentrum. Forskarna utvecklar och kommunicerar vetenskaplig kunskap om turism och resande – med hållbar destinationsutveckling i fokus. Verksamheten innefattar forskning, utbildning, samt dialog och samverkan med turistnäringens aktörer.

Nyheter

Kan forskning om mikroföretag ge en mer hållbar besöksnäring?

Hundspannsäventyr, björnsafarin eller kajakturer – det är några av aktiviteterna som erbjuds av de mikroföretag som Jonatan Yachin har studerat närmare i sin avhandling. Han konstaterar att mikroföretagare i turismbranschen ofta utgår från det egna naturintresset när de bygger upp sin verksamhet.

ETOUR har universitetets största labbmiljö!

I Mittuniversitetets strategi formuleras en vision där vi är ”ett globalt universitet med regionalt engagemang”. Forskningscentrumet ETOUR är ett gott exempel på hur en miljö kan verka både globalt och lokalt samtidigt.

Hotell Klövsjöfjäll är Årets Turismföretagare

I samband med Guldgalan 2020 korades Hotell Klövsjöfjäll som vinnare i kategorin Årets Turismföretagare. Priset utses av forskningscentrumet ETOUR tillsammans med Jämtland Härjedalen Turism och Visita och pristagaren utgör Jämtland Härjedalens nominering till det nationella Stora Turismpriset 2021.

Studenter berättar om höstens studier

Studenterna i årskurs ett på programmet Turism- och destinationsutveckling har hunnit halvvägs genom höstterminen. Här berättar några av dem om sina första intryck, vilka förväntningar de har och hur det är att börja studera mitt i en pandemi.

ETOUR i sociala medier