Vill du titta in i framtiden? Vi spekulerar kring framtiden på Mittuniversitetet. Hur utvecklar man ett modernt universitet? Hur ska man hålla fast vid styrkorna inför framtiden? Och kommer utbildningen och forskning bli allt viktigare i framtiden?

På denna sida hittar du nyheter och information från Mittuniversitetet som samlas under taggen FRAMTIDENS UNIVERSITETET. Sidan skapas utifrån den tagg du klickat på för att komma hit.

Det finns 10 svenska sidor och 10 engelska sidor som är taggade med FRAMTIDENS UNIVERSITETET. Innehållet kan variera beroende på språk.

En tjugoårig relation med Mittuniversitetet

Det började 1991 då jag med fjärilar i magen klev in på Vesthagen som student på dåvarande Högskolan i Sundsvall. Jag skulle bli informatör. Efter tre fantastiska år blev det en kort separation då...

Att välja sin egen väg

Mittuniversitetet har utvecklats väl under sina år som universitet. Det menar Pia Sandvik som var prorektor vid lärosätet 2002-2005 och senare rektor vid Luleå tekniska universitet.

Håll fast vid styrkorna inför framtiden

Karin Mattsson Weijber är, förutom ordförande i Riksidrottsförbundet, också styrelseledamot i Mittuniversitetets styrelse sedan 2007. Hon har alltså funnits med i styrelsen under merparten av tiden...

Att utveckla det moderna universitetet

Anders Söderholm har varit rektor vid Mittuniversitetet. Här utvecklar han sin syn på den framtida utvecklingen av universitetet och pekar bland annat på förmågan att attrahera samarbeten och exter...

10 år på sju minuter | 2015 |

I filmen summeras en del av allt det som hänt under tio år som universitet. Magdalena Forsberg, skidskytt och hedersdoktor inleder med sin hälsning då universitetsresan började.

Sidan uppdaterades 2019-03-11