francesca-tirico-9G9vxsMzi18-unsplash.jpg

OBS! För närvarande kan vi inte godkänna Erasmus praktikansökningar som börjar inom den närmaste tiden. Så länge det finns en allmän avrådan från UD för icke nödvändiga resor med anledning av Covid-19 beviljas ingen student medel för att åka på utlandspraktik inom Erasmus+ programmet.

Om du är student vid Mittuniversitetet och ska praktisera i Europa kan du vara berättigad till Erasmus+ praktikstipendium. Erasmus+ praktik är ett utbytesprogram som ger dig möjlighet att praktisera på ett företag, i en organisation eller på ett lärosäte i ett annat europeiskt land, under eller efter din utbildning. Många av Mittuniversitetets utbildningar har praktik som en integrerad del av utbildningen och det kan finnas möjlighet att förlägga praktikperioden utomlands. Vid vissa ämnen finns även möjligheten att göra examensarbeten utomlands. Prata med programansvarig för att se vad som brukar funka inom just din utbildning.

När du praktiserar inom EU får du internationell arbetslivserfarenhet samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper och interkulturella kompetens. Du är försäkrad och får ett stipendium under praktiktiden. Ta chansen att upptäcka världen medan du är student! 

Mer information om Erasmus+praktik och ansökan

 

 

Utlandspraktik

Utlandspraktik på sjuksköterskeutbildningen

OBS! Ansökningsomgången för utlandspraktik ställs in VT21 med anledning av rådande pandemi. Så länge det finns en allmän avrådan från UD för icke nödvändiga resor med anledning av Covid-19 beviljas...