Studier och elitidrott

Spara favorit 19 jun juni 2018
Idrottsvetenskapligt program

Är du elitidrottare och vill förbereda dig för en civil karriär genom studier på universitetet? Hos oss kan du nå båda målen samtidigt.

Från och med 1 augusti 2018 är Mittuniversitetet ett Riksidrottsuniversitet, RIU. Det innebär bland annat att du har möjlighet att kombinera din elitidrottssatsning med studier på universitetet. Med flexibla studielösningar och stimulerande träningsmiljöer välkomnar vi dig till Mittuniversitetet.

Gör som längdåkarna Charlotte Kalla, Anders Södergren och Emil Jönsson, skidskyttarna Helena Ekholm och Fredrik Lindström samt André Myhrer och Kajsa Kling i alpint – välj att kombinera studier med elitidrott vid Mittuniversitetet.

Skiduniversitetet - alpint, längd och skidskytte

Skiduniversitetet erbjuder dig som skidåkare med elitambitioner möjlighet att utbilda dig vid Mittuniversitetet. Tränare finns i Östersund för alpint, längdåkning och skidskytte. Östersunds kommun ser till att spår och pister är tillgängliga och i gott skick.

Ansökan och antagning

Som Riksidrottsstudent ska du studera minst 15hp på Mittuniversitetet. Du söker utbildning via antagning.se senast 15 april för program eller  kurser du vill läsa under höstterminen eller senast 15 oktober för utbildningar som startar under vårterminen. Efter det att du fått ditt antagningsbesked till en utbildning fyller du i intyget från Riksidrottsförbundet där ditt specialidrottsförbund intygar att du är en aktuell/potentiell landslagsidrottare eller spelar i högsta ligan i en lagbollidrott. Ifylld blankett lämnas/skickas till agnes.wredenberg@miun.se

Här hittar du intyget under rubriken "Ansökan till RIU och EVL"

 

Ansökan till Skiduniversitetet

Intresseanmälan lämnas senast 1 mars till: 
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion 
791 19 Falun

Ansökan till Skidskytteförbundet

Intresseanmälan lämnas senast den 1 mars till:
Svenska Skidskytteförbundet
Idrottens hus
Box 384
83125 Östersund

Har du frågor?

Studievägledare
Lotta L Olsson, för frågor om studier, studieval och behörighet.

Koordinator för idrottsrelaterade verksamheter
Agnes Wredenberg, för frågor om kombinationen elitidrott och studier.