Elektronikstudenter

Civilingenjör i elektroteknik, 300 hp

Har du någon gång undrat hur din mobil funkar eller hur elen kommer in i uttaget? Då har vi på Mittuniversitetet en utbildning som passar dig. Som student på programmet Civilingenjör i elektroteknik kommer du att lära dig de grunder och tillämpningar av elektroteknik du behöver för att vara med och skapa framtiden. I slutet av utbildningen har du möjlighet att välja inriktning och läsa de sista två åren hos oss eller på KTH.

Höstterminen 2021

roomCampus, Sundsvall
  • Start: Höstterminen 2021
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Platsfördelning: B/P: 67/33%
  • Antal platser: 15
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-D2131

Sista anmälan: 15 april 2021

Civilingenjör i elektroteknik är en bred teknisk utbildning som har sitt ursprung i fysiken. Idag finns elektrotekniken överallt och påverkar våra liv på många sätt. Elektrisk energiförsörjning är kanske det mest tydliga exemplet där en dag utan el är otänkbart för de flesta, men faktum är att elektrotekniska produkter finns nästan överallt i vår vardag, ofta utan att vi tänker på det. Bilen är ett av många exempel där inbyggda elektrotekniska lösningar har ökat effektivitet, säkerhet och komfort. Ett annat exempel är mobiltelefonen, där den tekniska utvecklingen har påverkat tillgången till information och hur vi kommunicerar med varandra.

Programmet ger dig en djup förståelse av ämnet och förbereder dig för ett modernt arbetsliv, vilket innebär att jobba i team och tillsammans lösa problem. Under de fem åren läser du mycket elektroteknik och elektronik, men också datateknik, matematik och fysik. Du får dessutom lära dig att leda projekt och att kommunicera dina resultat. Genom interdisciplinära projekt får du upptäcka din roll i ett projektteam och knyta kontakter till möjliga framtida arbetsgivare. Som civilingenjör i elektroteknik är du hett eftertraktad på arbetsmarknaden, både i Sverige och i andra länder.

På Mittuniversitetet tycker vi att det är viktigt med tillgänglighet, både till lokaler och lärare. Du arbetar i små grupper och har en nära kontakt med andra studenter och lärarna. Vi samarbetar med de andra civilingenjörsprogrammen för att bredda dina kunskaper och ge dig en tydlig bild av yrkesrollerna.

Efter de första tre åren, där du lär dig grunderna, väljer du inriktning för de sista två åren. Genom samarbetet med KTH har du möjlighet att välja bland flera inriktningar och avsluta dina studier hos oss eller på KTH.

De som antas till programmet erbjuds en preparandkurs i matematik. Kursen går att läsa på campus två veckor innan terminsstart.

Behörighet

Grundläggande behörighet +
Fysik B, Kemi A och Matematik E.
Eller:
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4
(OB 9)

Examen efter genomförda studier

Civilingenjörsexamen

Civilingenjörsexamen i elektroteknik som översätts till Degree of Master of Science in Engineering: Electrical Engineering

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig såväl praktisk tillämpning som företagskontakter och spetskompetens. Du kan jobba som chef eller teknisk specialist inom elkraft, automation och processindustri, med utveckling av elektroniska produkter eller med elektronik och datorteknik inom till exempel telekommunikation eller fordonsindustri. Du kan även läsa vidare som forskarstudent på forskningscentret STC, som är starkt delaktiga under hela utbildningen, eller på ett annat lärosäte någonstans i världen.

Arbetslivskontakt

Vi genomför flera kurser och projekt på ett yrkesrollsnära sätt. Du får bland annat arbeta med ingenjörsproblematik i projektform och utveckla produkter och processer åt företag. Det handlar om att lösa verkliga problem hämtade från näringslivet. För att ge dig en bättre bild av ditt framtida yrke ges möjligheter till studiebesök och gästföreläsningar av branschrepresentanter under studietiden.

Kort om programmet

Ju mer jag lärt mig om AI desto mer upptäcker jag att det finns kvar att lära sig men det har varit ett väldigt intressant arbete.

Läs hela intervjun med Linus utvecklar AI som upptäcker fasadsprickor

Jag har alltid varit intresserad av hur saker och ting fungerar.

Läs hela intervjun med Fredrik Lööw

Det finns elektronik i princip överallt i vardagen.

Läs hela intervjun med Karl Andersson

Mer om utbildningen

Fördjupa din kunskaper på avancerad nivå

Kontakt

Frågor om programmet

Frågor om programmet

+46 (0)10-142 80 00

Sök utbildning till hösten!

Sista ansökningsdag är 15 april!

eller