Civilingenjörsstudenter

Från hushållsapparater till bilar – inom alla tekniska områden har designen blivit allt viktigare i takt med att konkurrensen hårdnat. Det växande behovet av snygga och smarta produkter har ökat efterfrågan på civilingenjörer kunniga inom såväl design som konstruktion och beräkning. Mittuniversitetets utbildning med fokus på produktutveckling ger dig de verktyg du behöver.

Höstterminen 2024

room Campus, Sundsvall
  • Start: Höstterminen 2024
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Platsfördelning: B/P: 67/33%
  • Antal platser: 20
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-G2331

Sista anmälan: 15 april 2024

Om programmet

Om du vill arbeta med att utveckla nya eller förbättrade produkter och är intresserad av teknik är civilingenjör i teknisk design något för dig. Du får utveckla ditt intresse för teknik, din kreativitet och din förmåga att leda arbete inom ett spännande område.
Utbildningen möter marknadens behov av civilingenjörer med kunskap i maskinteknik kombinerad med förmåga att arbeta efter designmetodikens principer: stor användarnytta, effektiv tillverkningsteknik och attraktiv form. Du får en gedigen teknisk utbildning samtidigt som du kan arbeta med designverktyg och kommunicera med tekniker och designer på deras eget språk.

Räkna med mycket samarbete i grupp. Många projekt görs också i samarbete med arbetslivet. Du läser mycket maskinteknik och design, men också matematik, fysik och kurser som förbereder dig för yrkesrollen som ingenjör. I slutet av utbildningen har du möjlighet att bredda eller fördjupa dina kunskaper genom valbara kurser.

Att studera till civilingenjör på Mittuniversitetet ger det mindre universitetets fördelar. Du arbetar i mindre grupper och har nära kontakt med lärarna. Inom civilingenjörsutbildningen samarbetar vi mellan inriktningarna för att bredda dina kunskaper och ge en tydlig bild av yrkesrollerna.

De som antas till programmet erbjuds en preparandkurs i matematik. Kursen går att läsa på campus två veckor innan terminsstart.

Behörighet

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E
(Äldre gymnasiebetyg)

Examen efter genomförda studier

Civilingenjörsexamen

Civilingenjörsexamen i teknisk design, som översätts till Degree of Master of Science in Engineering: Industrial Design Engineering.

Efter utbildningen

Du kan arbeta som ledare eller chef, med teknikutveckling eller som teknisk specialist. Andra möjliga karriärvägar är produktutvecklare, designer, projektledare eller produktchef på utvecklingsavdelningen på ett företag.

Arbetslivskontakt

Vi genomför flera kurser och projekt på ett yrkesrollsnära sätt. Du får bland annat arbeta med ingenjörsproblematik i projektform och med att utveckla produkter åt företag. Det handlar om att lösa verkliga problem hämtade från näringslivet. För att ge dig en bättre bild av ditt framtida yrke ges möjligheter till studiebesök och gästföreläsningar av branschrepresentanter under studietiden.

Kontakt

Andra program som kanske intresserar digHitta din drömutbildning!

eller

Sidan uppdaterades 2023-12-05