Civilingenjörsstudenter

Civilingenjör i teknisk design, 300 hp

Låt din kreativitet och problemlösningsförmåga forma framtidens tekniska produkter. På Mittuniversitetets civilingenjörsprogram i teknisk design får du chansen att omsätta dina idéer till konkreta lösningar. Här lägger du grunden till att förändra framtiden i en värld där efterfrågan på smarta, hållbara och funktionella produkter ständigt ökar.


  • Start: Hösttermin 2024
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Antal platser: 20
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-G2331
Anmälan: Sista anmälningsdag var 15 april 2024
Du kan göra en sen anmälan via antagning.se

Om programmet

Om du fascineras av hur saker och ting fungerar och om du lockas av tanken att skapa nästa generations produkter, då är Civilingenjör i teknisk design något för dig. Utbildningen gör dig till expert inom produktutveckling. Vi fokuserar på tekniskt kunnande och praktisk problemlösning som tar hänsyn till såväl funktion som miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Utbildningen kombinerar en stark grund i maskinteknik och angränsande ingenjörsämnen med djupgående förståelse för design och produktutveckling.

Vårt flexibla utbildningsupplägg ger dig många olika möjligheter. Mot slutet av programmet kan du skräddarsy din utbildning genom valbara kurser eller ett spännande internationellt utbyte. Det ger dig friheten att fördjupa dig inom det område som du verkligen brinner för, där du kan utveckla dina färdigheter maximalt.

Att studera till civilingenjör på Mittuniversitetet ger det mindre universitetets fördelar, där du aldrig står ensam. Du har nära kontakt med lärarna och arbetar i team med andra studenter. Genom projekt som speglar verkliga utmaningar, till exempel från våra industripartners, förbereder vi dig för att bli en kompetent ingenjör, innovativ tänkare och ledare.

Under utbildningen kommer du att få många möjligheter att utveckla allt från din kreativitet till din tekniska skicklighet.

Behörighet

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Äldre gymnasiebetyg

Urval

Program öppna för högskolenybörjare, urval på Betyg och Högskoleprov 67/33

Examen efter genomförda studier

Civilingenjörsexamen

Civilingenjörsexamen i teknisk design, som översätts till Degree of Master of Science in Engineering: Industrial Design Engineering.

Efter utbildningen

När du går ut från Mittuniversitetet med en examen i teknisk design, väntar dig en spännande framtid. Arbetsmarknaden behöver dig som är en tekniskt kunnig problemlösare som kan förvandla komplexa utmaningar till innovativa produkter. Oavsett om du siktar på att bli produktutvecklare, konstruktör, projektledare eller teknisk specialist, är du väl rustad för en framgångsrik karriär.

Arbetslivskontakt

Här på Mittuniversitetet tror vi på att lära genom att göra. Därför är kontakten med arbetslivet en viktig och återkommande del av din utbildning. Du kommer att uppleva hur det är att jobba med riktiga projekt från företag, få värdefull feedback från branschexperter och bygga ett nätverk som bär frukt långt efter din examen.

Studenter och alumner berättar

Mer om utbildningen

Kontakt

Frågor om programmet
Sidan uppdaterades 2024-02-16