DEMICOM

Inom DEMICOM forskar vi om demokrati och kommunikation i det digitala samhället. Forskningen är tvärvetenskaplig och rymmer forskargrupper och projekt som integrerar och berör journalistik, kriskommunikation, medieutveckling, organisationers kommunikation och politisk kommunikation.

Forskningen genomförs i forskargrupper som är verksamma inom fyra huvudområden: journalistik, medieutveckling, organisationers kommunikation och politisk kommunikation.

Här kan du läsa mer om DEMICOM

Kontakt

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Euroflections

Euroflections logga

Euroflections - Ledande forskare i Europa kommenterar EU-valet 2019
Inför valet till europaparlamentet samlade sig forskare från hela Europa för att kommentera valet i en rapport. Läs mer om Euroflections

Ladda ner rapporten här

Snabbtänkt

Snabbtänkt Demicom

Inför valet 2018 startade DEMICOM ett unikt forskningssamarbete; Snabbtänkt - reflektioner från den svenska valrörelsen 2018. Forskare kommenterar valet.

Här kan du läsa eller ladda ner rapporten.

Lär mer på www.snabbtankt.se 

Årsredovisning 2018

Årsredovisning 2018

Här kan du ta del av viktiga händelser och läsa mer om DEMICOM.

Årsredovisning 2018

Aktuellt

Ingela Wadbring ny centrumledare på DEMICOM

DEMICOM, ett av Mittuniversitetets äldsta forskningscentrum, har i 12 år letts av professor Lars Nord. Nu är det dags för ett skifte och professor Ingela Wadbring har nyligen tagit över rollen som centrumledare.

Riksdagens konstitutionsutskott besökte DEMICOM

Mediernas villkor och den politiska kommunikationen förändras i snabb takt. För att få bättre kunskap om aktuell forskning i ämnet besökte riksdagens konstitutionsutskott forskningscentret DEMICOM.

DEMICOM i medierna

DEMICOM i sociala medier

Kontakt

Anders Mossing

Kommunikatör|Communications Officer

010-142 88 29