Svall_Åkroken_0021.jpg

Inom DEMICOM forskar vi om demokrati och kommunikation i det digitala samhället. Forskningen är tvärvetenskaplig och rymmer forskargrupper och projekt som integrerar och berör journalistik, kriskommunikation, medieutveckling, organisationers kommunikation och politisk kommunikation.

Forskningen genomförs i forskargrupper som är verksamma inom fyra huvudområden: journalistik, medieutveckling, organisationers kommunikation och politisk kommunikation. 

Här kan du läsa mer om DEMICOM

Kontakt

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Aktuellt

Fuglesang och Wikforss – 2 av 70 forskare som analyserar valet i USA

Med två månader kvar till presidentvalet i USA lanserar forskningscentret Demicom vid Mittuniversitetet satsningen ”Stjärnspäckat”. Ett 70-tal forskare vid 25 lärosäten gör snabbanalyser av USA-valet och bland dem finns röster som i vanliga fall inte förknippas med utrikespolitik.

Så klarade världens medier Corona-krisen

Efterfrågan på traditionella nyhetsmedier var större än på mycket länge under våren 2020. Samtidigt försvann i snitt nästan 50 procent av annonsintäkterna för kommersiella medier under krisens första månader. Det visar en ny forskningsrapport om hur medier i 18 olika länder påverkats av krisen.

Därför sprids så många rykten vid kriser

De senaste månadernas Corona-pandemi har åtföljts av en omfattande ryktesspridning. Dessa rykten har bland annat handlat om att viruset av misstag sluppit ut från en forskningsanläggning i Wuhan eller om att det nya 5G-nätet gjort människors immunförsvar sämre.

DEMICOM i medierna

DEMICOM i sociala medier

Kontakt

Anna-Lena Bystedt

Universitetsadjunkt

010-142 84 54

Lina Näsström

Kommunikatör|Communications Officer

010-142 89 91