40 års jubileum
Simon Stamming, startbild

"Det här är en bransch med många olika karriärmöjligheter"

Simon Stamming ville ha rejäla vintrar och flyttade från Växjö för att studera. Nu kombinerar han skidåkning med ett jobb som marknadskoordinator.

Malin Larsson Salo, startbild

"Du kan verkligen skapa och forma din egen utbildning"

Malin Larsson Salo riktade själv in sin utbildning mot miljö. Nu åker hon land och rike runt för att hjälpa event att bli mer hållbara...

Malin Steffensen, startbild

"Det finns ingen annan bransch för mig än turismbranschen"

Malin Steffensen jobbar som Sales Manager på vad hon säger är världens bästa hotell i världens vackraste stad – Grand Hôtel i Stockholm.

Helena Nyberg puff

“Utbildningen ger en palett att välja ifrån”

Helena Nyberg Brehnfors jobbar som enhetschef på Tillväxtverket och trivs med att få ha ett helikopterperspektiv på besöksnäringsfrågorna.

Cathrine Jansson, startbild

"Det finns något för alla"

Cathrine Jansson kombinerar ett eget företag inom landsbygdsturism med ett arbete som projektledare för Astrid Lindgrens hembygd.

Startbild, Lisa Engman

”Gillar man att jobba med människor, event, turism, marknadsföring – då är utbildningen helt rätt”

Lisa Engman är marknadsansvarig på Skidskytte-VM och tycker att det är fantastiskt att få jobba med internationella evenemang på hemmaplan.

Carla, startpuff

”Hållbarhetsfrågan är extremt viktig inom destinationsutveckling”

Carla Aguirre Muñoz arbetar med att marknadsföra och utveckla destinationen Skåne och brinner för att försöka göra det på ett hållbart sätt.

Anna Hansson, startbild

"En akademisk utbildning öppnar dörrar till mer kvalificerade jobb”

Anna Hansson har varit platschef på Storhogna högfjällshotell & Spa i tio år. Nu har hon precis sadlat om till näringslivsutvecklare på Bergs kommun.

Mats Svensson, startbild

"Turistnäringen har en sanslöst bra framtid"

Mats Svensson beskrivs av andra som ”styrelseproffs”. Han valde turistbranschen för att han såg att där fanns stor utvecklingspotential.

Camilla Olsson, startbild

"Gå turismutbildningen! Du kan bli nästan vad du vill"

Camilla Olsson har många strängar på sin lyra. Sedan hon tog examen har hon jobbat som bland annat turistchef, näringslivschef och verksamhetschef.

Sidan uppdaterades 2022-06-07