Lektioner på campus eller digitalt

Åk 2: Kemi

Lektion: Kan vi göra plast av trä och gelatin?
Ämne: Kemi
Lektionstid: ca 40 minuter
Lektionsupplägg: Tillsammans med forskaren Ida kommer eleverna genomföra ett experiment för att se om det går att göra plast av trä och gelatin. Under lektionen kommer eleverna att få frågor om experimentet och de har möjlighet att ställa sina egna frågor till Ida om forskning och annat. Materialet är framtaget i samarbete med Technichus.

Plats: Online

Läs mer och skicka en intresseanmälan

Åk 5: Teknik

Lektion: Tillverkar en helikopter som lyser
Ämne: Teknik
Lektionstid: ca 40 minuter
Lektionsupplägg: Hur är det med plus och minus när det gäller elektricitet? Tillverka en helikopter som lyser med dioder, med hjälp av Mona på plats i vårt Makerspace. Eleverna får även allmän information om Mittuniversitetet.
Plats: Mittuniversitetets MakerSpace, Sidsjövägen 7

Läs mer och skicka en intresseanmälan

Åk 5: Kemi

Lektion: Mät pH-värdet i olika vätskor
Ämne: Kemi
Lektionstid: ca 40 minuter
Lektionsupplägg: Eleverna kommer att få undersöka pH-värdet i vätska. Här får eleverna en chans att testa på att vara forskare helt enkelt!
Plats: Campus Sundsvall, Hus N

Läs mer och skicka en intresseanmälan

Åk 2: Biologi

träd

Ekonomi och budget

pengar

Åk 5 och 8: Teknik och fysik


Lektion:
Besök på forskningscentrum Sports Tech Research Centre
Ämne: Teknik och fysik
Lektionstid: ca 40–50 minuter
Lektionsupplägg: Vndens kraft kan vara stark, vi pratar luftmotstånd. Vad beror det på? Hur gör man för att fånga så mycket eller så lite vind som möjligt? Under denna lektion testar vi just det i den unika vindtunneln och kikar in i materialprovningslabbet. 
Plats: Campus Östersund, hus Q

Läs mer och skicka in en intresseanmälan

Åk 2 och 5: Biologi och samhällsvetenskap


Lektion: 
Framtidens mat
Ämne: Samhällsvetenskap(åk 1–3 och Biologi (åk 4–6). Forskningsområde miljövetenskap
Lektionstid: ca 40 minuter
Lektionsupplägg: Forskaren Henrik Haller kommer ta med eleverna in i en diskussion och föreläsning om framtidens mat, klimatpåverkan och vad vi kan göra för att mätta alla munnar med hälsosam mat på ett hållbart sätt.
Plats: Campus Östersund, plats vid bekräftad bokning

Läs mer och skicka in en intresseanmälan

Sidan uppdaterades 2024-02-08