På den här sidan finner du information om de vanligaste verktygen som används vid Mittuniversitetet; Moodle, Zoom och Google Docs. Förutom vanliga program för ordbehandling, kalkyl och presentation (Office-program) kan du som student komma i kontakt med några av dessa verktyg.

Digitala verktyg för studenter

Fjärråtkomst till Windows datorsalar under Covid-19

Under rådande omständigheter ges tillfällig fjärråtkomst till ett antal datorsalar på Campus. Via ett särskilt webb-gränssnitt kan du som student se vilka datorsalar som det går och ansluta till och vilka programvaror som finns tillgängliga i salen, och därefter ansluta till en fysisk dator i en sal. 

Datorsalar med tillfällig fjärråtkomst

 

Allmänt om digitala verktyg

Lärplattform Moodle

Vid Mittuniversitetet används lärplattformen Moodle för nätbaserad undervisning. För att du ska komma åt din kurs i Moodle behöver du först registrera dig på kursen. Då kommer du inom en arbetsdag att få tillgång till dina kurser. För att komma åt din kurs loggar du in på ditt studentkonto. Om du har registrerat dig på en kurs kommer den att visas i menyn "Mina Studier".

Logga in i lärplattformen

Ladda ner en handledning för Moodle.

Zoom

Zoom är ett e-mötesverktyg som kan användas för att hålla möten eller föreläsningar på distans.

Här finns information om hur du laddar ner och använder Zoom.

Verktyg för att dela dokument och göra enkäter: GoogleDrive

Som student vid Mittuniversitetet får du ett Googlekonto och kan använda dig av GoogleDrive, ett molnbaserat officepaket. I GoogleDrive kan du och dina studiekamrater redigera dokument samtidigt, även om ni befinner er på olika platser, det är också användbart för att skapa enkäter mm.

GoogleDrive har ett formulärverktyg om du behöver skapa enklare enkäter. Om du vill använda GoogleDrive för att göra enkäter som en del av ditt uppsats- eller forskningsarbete ska du komma ihåg att du först bör diskutera arbetet med din handledare så att du tillämpar god forskningsetik.

Instruktionsfilm om hur du kan gå tillväga för att skapa en enkät (på engelska).

Kontakt

Helpdesk

Helpdesk

+46 (0)10-142 80 00

Läs mer