Victoria

Mittuniversitetets idrottsakademi

Mittuniversitetet har en unik och framstående position inom fältet idrott. Sedan 2018 är vi ett Riksidrottsuniversitet där idrottsforskning, idrottsrelaterade utbildningar och elitidrottare möts för att utvecklas och utbyta erfarenheter.

Elitidrott och studier

Vi är ett Riksidrottsuniversitet och erbjuder elitidrottare möjlighet att anpassa sin studiegång för att kunna kombinera studier och idrott

Forskning

Vi ligger i framkant i forskning och utveckling när det gäller idrott. För vinteridrott i absoluta världsklass. På Campus Östersund ligger Nationellt Vintersportcentrum och Sports Tech Research Center. Båda har unika laboratoriemiljöer för forskning kring idrottsprestation men också forskning och utveckling av material och utrustning för idrottare. Labben används också flitigt av världseliten inom främst skidåkning för tester och utvärdering samt av våra elitidrottsstudenter. Etour verkar också i Östersund och bedriver evenemangsforskning på bl.a. idrottsevent. 

Utbildning

Vi har utbildning på grund, avancerad och forskarnivå i idrottsvetenskap. Inom ramen för vårt engagemang som Riksidrottsuniversitet utbildar vi också tränare för Skid- och Skidskytteförbundet samt parasport. Inom ämet maskinteknik finns programmet Sportteknologi med fokus på produktutveckling för sport och fritid. 

Parasport

Vi arbetar särskilt med Parasport genom forskning och utbildning i nära samverkan med internationella, nationella och lokala aktörer.

Samarbeten

Våra samarbeten sträcker sig från företag och näringsliv till idrottsförbund och andra organisationer. Flödet av utifrånperspektiv i våra samarbeten stärker både forskning och utbildning mot att leverera resultat som har stor användbarhet.

Kontakt

Idrottskoordinator:
Agnes Wredenberg

Parasportkoordinator:
Marie Ohlsson

Övriga frågor:
idrott@miun.se

 

Övriga kontaktpersoner

Victoria

Erica

Kennedy

På sociala medier

Nyheter

Andreas Karlsson – volontär för Special Olympics

Andreas Karlsson är lärare på psykologprogrammet på Mittuniversitetet. Han är engagerad i Special Olympics World Winter Games som arrangeras i Östersund och Åre 2021. Det är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Nationellt vintersportcentrum
Robin Bryntesson invigning vindtunnel
Mona Brorsson Skidskytte
Fotbollstester
Idrottsvetenskapligt program

Kontakt

Agnes Wredenberg

Koordinator|Coordinator

010-142 86 26