Kinesisk student förälskar sig i semlor | 2009 |
Lärarna vid NMT hade fixat och donat hela dagen. 200 bullar hade bakats, grädde vispats och mandelmassa mosats. De skulle bjuda studenterna på semlor. Aldrig kunde de ana vilken strykande åtgång det skulle bli…
– Vi lade upp allt i olika skålar och visade sedan studenterna hur de skulle göra egna semlor. Tanken var att alla skulle få varsin, berättar Cathrine Gladh, internationell samordnare vid NMT.
Studenterna smakade och de flesta tyckte att det var riktigt gott. Vissa mer än andra.
– Jag minns speciellt en kvinnlig student från Kina som kom gående i korridoren. Jag frågade henne om hon tyckte om semlorna. Då klappade hon sig på magen och sa ”jaaaaa, jag har ätit minst fem!”, berättar Cathrine med ett leende.
Mittuniversitetet bjuder fortfarande på semlor varje år och de är mycket populära bland de internationella studenterna. Många frågar efter recept för att kunna baka dem hemma.