Allmänt om forskarutbildning
Information om forskarutbildning som t.ex. vilka ämnen som finns, högskoleförordningen, lika villkor och studentrepresentation.
-
Ämnen och kontaktpersoner
Frågor om forskarutbildningen besvaras av ämnesföreträdarna:
Biologi: Bengt-Gunnar Jonsson
Datateknik: Mårten Sjöström
Ekoteknik och miljövetenskap: Anders Jonsson
Elektronik: Bengt Oelmann
Informationssystem: Katarina L Gidlund
Kemi: Håkan Edlund
Kemiteknik: Magnus Norgren
Kvalitetsteknik: Ingela Bäckström
Maskinteknik – inriktning sportteknologi och additiv tillverkning: Mikael Bäckström
Matematik: Egmont Porten
Medie- och kommunikationsvetenskap: Ingela Wadbring
Teknisk fysik: Jonas Örtegren
Ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap: Magnus Österholm -
Studentrepresentation
Som forskarstuderande har du möjlighet att påverka din egen utbildning och det är viktigt att ta tillvara på den chansen!
Rådet för utbildning på forskarnivå har ett övergripande kvalitetsansvar för fakultetens forskarutbildning och beslutar bland annat om antagning av forskarstuderande och fakultetsgemensamma kurser. I rådet för utbildning på forskarnivå har fakultetens doktorander två representanter.
Fakultetsnämnden är fakultetens högsta beslutande kollegial organ där många strategiska frågor diskuteras och beslutas. I fakultetsnämnden finns två platser för studentrepresentanter och en av dem brukar vara en forskarstuderande.
Det är studentkårerna i samarbete som utser studeranderepresentanter. Kontakta din studentkår om du är intresserad.
-
Lika villkor och studenthälsan
Lika Villkor
Alla ska känna sig motiverade och välkomna att arbeta och studera vid Mittuniversitetet. Anställda och studenter ska behandlas och bemötas med respekt och värdighet och hänsyn ska tas till olikheter för att främja individens möjligheter till arbete och studier. Det gäller oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.
Läs mer om Mittuniversitetets arbete för lika villkor
Studenthälsan
Hos Studenthälsan kan du få råd och tips på hur du kan hantera problem och värna ditt mående under studietiden. Kontakta Studenthälsan om du har funderingar kring din hälsa, vill boka ett individuellt samtal eller ta del av kurser, föreläsningar och gruppverksamhet.
-
Styrning och dokument
Forskarutbildning bedrivs inom ramen för nationella bestämmelser samt lokala regler. Se samlade regler kring forskarutbildningen vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.
Rådet för utbildning på forskarnivå ansvarar bland annat för antagning av doktorander, uppföljning och granskning av individuella studieplaner och att främja fakultetens utbildning på forskarnivå.
-
Nationell information om forskarutbildning
Här kan du läsa om forskarutbildning på studera.nu
Här kan du läsa information om antagning till forskarutbildning från Universitets- och högskolerådet, UHR.