Utbildningsstrategin för 2011–2015
Om man vill bli bäst på arbetslivsanknytning räcker det inte att skicka studenter på praktik. Och om man vill bli bäst på e-lärande gäller det att våga utmana gamla föreställningar.
Genom att göra vår forskning lättillgänglig kan den snabbt komma till nytta i samhället. Miun Innovation, Fyrklövern och arbetsverktyget Easy Access är några av de initiativ som tillkommit under åren, och som underlättar för forskare och studenter att göra verklighet av sina idéer.
På denna sida hittar du nyheter och information från Mittuniversitetet som samlas under taggen SAMHÄLLSNYTTA. Sidan skapas utifrån den tagg du klickat på för att komma hit.
Det finns 17 svenska sidor och 17 engelska sidor som är taggade med SAMHÄLLSNYTTA. Innehållet kan variera beroende på språk.
Om man vill bli bäst på arbetslivsanknytning räcker det inte att skicka studenter på praktik. Och om man vill bli bäst på e-lärande gäller det att våga utmana gamla föreställningar.
Längdlandslagets framgångar vid OS i Vancouver 2010 fick nyfikna blickar att vändas mot Östersund. Vad gjorde vi egentligen häruppe som gav ett sådant resultat? Uppmärksamheten ledde till två stora...
Guldspaden är ett mycket prestigefyllt pris inom svensk journalistik – och vid Grävseminariet i mars 2014 var inte mindre än två av pristagarna tidigare studenter vid Mittuniversitetet.
Ett 50-tal internationella experter granskade 28 forskningsämnen och sju forskningscentra vid Mittuniversitetet under 2013. När ARC13 (Assessment of Research and Coproduction) genomfördes var det m...
Pick-up service, kanelbullens dag och ”en väg in” för alla frågor. Det var några av insatserna som gjorde Mittuniversitetet till listetta bland internationella studenter.
På sidan 2 i Mittuniversitetets forskningsstrategi 2012–2016 står det bland annat att ”Mittuniversitetets forskning ska ha hög akademisk kvalitet och vara av relevans för omgivande samhälle”....
För att få upp forskarnas idéer ur skrivbordslådorna – och göra konkret nytta av forskningsresultaten – införde Mittuniversitetet Easy Access under 2011. Vi var först ut i landet, och ett av världe...
Äntligen! Efter en två år lång kvalificeringsprocess blir Mittuniversitetet utnämnt till KK-miljö, som ett av tre lärosäten i landet.
Stolt som en tupp. Det är lätt att bli när man tänker på alla OS-medaljer som våra svenska längdskidåkare tog i Sotji. Och vid Mittuniversitetet sträcker vi lite extra på oss – eftersom många av...
”Skugga en student” var en av flera uppskattade aktiviteter under projektet Konkurrenslyftet som skulle få fler gymnasieelever i regionen att plugga vidare.
Vem har sagt att forskningsresultat bara är rapporter som hamnar på en hylla och samlar damm? Inte vi på Mittuniversitetet i alla fall. Tack vare verksamheter som Fyrklövern lär sig våra doktorande...
Redan ett år efter examen från Risk- och Krishanteringsprogrammet fick Malin Burman pris som Årets Unga Företagare på Guldgalan i Östersund. Hon hade valt att gå sin egen väg.
Bank, försäkring, pension, fastighet och revision. I Sundsvall sysselsätts många personer inom dessa branscher – och så vill vi ha det även i fortsättningen. Därför bildades CER, Centrum för...
Kan en snygg förpackning sälja köttbullar till japaner? 2007 åkte Kristina Brink och några kollegor på en studieresa till Tokyo. Det blev startskottet på ett flera år långt samarbete.
Hur kan jordens resurser räddas genom att fler saker är anslutna till Internet? Det är ett problem som professor Mattias O'Nils och hans kollegor på forskningscentret STC tittar på.
1997 får Mitthögskolan Skandinaviens första turismforskningsinstitut, ETOUR. Här bedrivs utåtriktad forskning på hög nivå – som kommer till nytta för både samhälle och turistnäringens intressenter.
Sidan uppdaterades 2019-03-06