will-truettner-iPufjnRsYe0-unsplash.jpg

ETOUR är Sveriges ledande turismforskningscentrum. Forskarna utvecklar och kommunicerar vetenskaplig kunskap om turism och resande – med hållbar destinationsutveckling i fokus. Verksamheten innefattar forskning, utbildning, samt dialog och samverkan med turistnäringens aktörer.

Nyheter

Twilight-sagan fortsätter

En av många efterlängtad bok har nyligen släppts i den populära vampyrserien Twilight. Det är 10 år sedan sist och i samband med bokutgivningen återupptar Maria Lexhagen och Christine Lundberg sin uppmärksammade forskning om populärkulturfenomenet och turismen som genererats kring Twilight-kulturen.

Årets turismföretagare vann studie från ETOUR

Familjeföretaget Wikners i Persåsen blev 2019 utsedda till ”Årets turismföretagare” under Guldgalan i Östersund. Ett av priserna som ingick i utmärkelsen var en forskningsinsats från ETOUR vid Mittuniversitetet.

Forskare visar på möjligheten till hållbar turism

Turismbranschen är en av de hårdast drabbade branscherna i spåren av coronapandemin. Stora som små aktörer påverkas när flygtrafiken står stilla och landsgränser stängs. Samtidigt leder den extraordinära situationen till eftertanke där nya vägval kan leda till hållbart resande och grön turism.

ETOUR i sociala medier