Attraktiva och friska kommunala arbetsplatser
Det huvudsakliga syftet med detta projekt är att studera hur sociala, organisatoriska, psykologiska och fysiska faktorer påverkar medarbetarskap och chefskap inom offentlig sektor.
Arbetslivet står i ständig förändring. Detta är inte minst aktuellt för det moderna arbetslivet i efterdyningarna av Covid-19 pandemin. Äldre föreställningar om hur vi förväntas bedriva arbete har snabbt förändrats av de förändrade förutsättningarna. Vid sidan av detta har tekniska innovationer skapat helt nya förutsättningar att arbeta. Detta inkluderar mötesstrukturen som från att tidigare krävt fysisk närvaro idag i stället oftast kan ersättas med digitala lösningar. I vilka sammanhang det inte lämpar sig med digitala möten eller hybridmöten är något som delvis kommer att studeras inom ramen för detta projekt.
Det huvudsakliga syftet med detta projekt är emellertid att studera hur sociala, organisatoriska, psykologiska och fysiska faktorer påverkar medarbetarskap och chefskap inom offentlig sektor. Detta inrymmer dels hur utformning av den fysiska arbetsplatsen påverkas, dels hur andra faktorer påverkar medarbetare och chefer inom målgruppen i ett bredare perspektiv. Det totala antalet deltagare i detta projekt omsluter drygt 13 000 offentligt anställda medarbetare. De yrken som representeras är omfattande och inkluderar medarbetare och chefer bland annat inom sektorerna, skola, vård- och omsorg, teknisk, kultur- och fritid.
Inom ramen för projektet pågår just nu två forskningsprojekt i samverkan med kommunala huvudmän.
Fakta
Projektperiod
230101-260131