Civilingenjörsutbildningar

Spara favorit 29 nov november 2018

Gillar du att lösa svåra problem? Är du logiskt tänkande utan att tänka på det? Får du lust att komma på en bättre lösning när du ser något som fungerar mindre bra? Vill du hitta på det som ännu inte finns?

Svarar du ja så ligger det nära till hands att du ska bli civilingenjör. Det är ett yrke som ställer stora krav men i gengäld ger otroligt mycket tillbaka. Inte bara i form av pengar utan också i den tillfredsställelse som kommer av att göra nytta.

Vi erbjuder dig sex vägar till en bra karriär:


En central insikt är att dagens Sverige är resultatet av föregående generationers samlade insatser. Det är ingen överdrift att påstå att skickliga och kreativa civilingenjörer har varit en förutsättning för det välstånd som skapades – och fortfarande skapas.

För att se vad du i en framtid kan åstadkomma behöver du bara ta fram din mobiltelefon, eller köra över en bro, eller knappa på din dator, eller undersöka en maskin av något slag. De är alla exempel på saker, bland miljontals andra, där just civilingenjörer spelar en avgörande roll.

Den som efter fem år är civilingenjör, får ett antal verktyg och färdigheter som alltid kommer att efterfrågas. För framgångsrika företag vet att de inte kan slå sig till ro utan att de ständigt måste söka utveckling och ha de bästa medarbetarna med de rätta kunskaperna. För att bli civilingenjör krävs en vilja att arbeta hårt. Är du beredd att lägga ner den tid och energi som behövs för att utveckla dina talanger? Vill du ta över stafettpinnen och vara med och bygga morgondagens Sverige?

Ha gärna de frågorna i bakhuvudet medan du ser dig omkring på vår webbplats. 

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss på Mittuniversitetet!

Det mindre universitetets stora fördelar

  • Små studiegrupper och närhet till lärarna.

  • Du lär känna alla som studerar till civilingenjör – vi samarbetar tätt mellan de olika inriktningarna.

  • Du arbetar med ingenjörsproblem i projektform.

  • Kommunen erbjuder bostadsgaranti.

Saknar du behörighet?

Vill du läsa till civilingenjör men saknar vissa betyg? Det finns många möjligheter att läsa in behörigheten hos oss på Mittuniversitetet.

Har du Kemi 1 och Matematik 3c (Kemi A och Matematik D)? Då kan du komplettera med Tekniskt baspaket, 15 hp.

Har du Matematik 2a/2b/2c (Matematik B)? Komplettera genom att läsa Basår/behörighetsgivande utbildning, 60 hp.

Ny student?

Här finns information till dig som antagits till något av civilingenjörsprogrammen. Välkommen till oss!

Information till nya studenter

Prova på att jobba som ingenjör

Känner du dig osäker på vilken ingenjörsutbildning du ska välja eller vad det innebär att jobba som ingenjör? Tekniksprånget erbjuder fyra månaders betald praktik, så att du kan testa på livet som ingenjör innan du gör ditt vägval. Praktik erbjuds i hela landet.

På Tekniksprångets hemsida finns ytterligare information: 
Tekniksprånget