Våra forskare bidrar med expertkunskap inom en rad områden som på olika sätt rör konflikter och kriser som pågår i världen. Vi studerar risker och kriser från ett samhällsperspektiv och vår forskning bidrar till att forma strategier och hanteringsmetoder.

Aktuellt

Nyhet
Nyhet

Om betalsystemet kraschar

tisdag 1 november 2022

En rädsla för att vårt digitala betalsystem ska sluta fungera har spridit sig efter invasionen i Ukraina och den eventuella risken för elbrist i vinter. Aron Larsson, professor vid Institutionen för informationssystem och -teknologi, har forskat i vad som skulle kunna hända i en sådan situation.

tisdag 1 november 2022

Nyhet
Nyhet

I krigets spår - vad händer med vår ekonomi?

fredag 25 mars 2022

Kriget i Ukraina skapar stor oro och starka reaktioner, framför allt kopplat till det mänskliga lidandet, men oron för hur ekonomin i vår del av världen påverkas finns också där. Saman Rashid, forskare på Mittuniversitetet, och Oliver Dogo, Handelskammaren, säger så här om situationen.

fredag 25 mars 2022

Nyhet
Nyhet

Stora vinster vid samarbete inom hemberedskap

tisdag 8 mars 2022

Svenskarna är överlag intresserade av hemberedskap och är mer förberedda på en kris än de tror. Många har tillräckligt med mat hemma för att klara sig i några dagar, men det är betydligt ovanligare att ha en plan för vad man ska göra om krisen plötsligt kommer.

tisdag 8 mars 2022

Nyhet
Nyhet

Kriget och klimatet – vad händer nu?

måndag 7 mars 2022

Kan vi klara oss utan Rysslands export av gas och kan de ökade priserna på energi tvinga oss till att bli mer klimatvänliga? Ja. Och nej, menar Torbjörn Skytt, klimatforskare vid Mittuniversitetets institution för ekoteknik och hållbart byggande.

måndag 7 mars 2022

Kontakt

Sidan uppdaterades 2024-03-06