Civilingenjörsutbildningar

Gillar du att lösa svåra problem? Är du logiskt tänkande utan att tänka på det? Får du lust att komma på en bättre lösning när du ser något som fungerar mindre bra? Vill du hitta på det som ännu inte finns?

Svarar du ja så ligger det nära till hands att du ska bli civilingenjör. Det är ett yrke som ställer stora krav men i gengäld ger otroligt mycket tillbaka. Inte bara i form av pengar utan också i den tillfredsställelse som kommer av att göra nytta.

En central insikt är att dagens Sverige är resultatet av föregående generationers samlade insatser. Det äringen överdrift att påstå att skickliga och kreativa civilingenjörer har varit en förutsättning för det välstånd som skapades – och fortfarande skapas.

För att se vad du i en framtid kan åstadkomma behöver du bara ta fram din mobiltelefon, eller köra över en bro, eller knappa på din dator, eller undersöka en maskin av något slag. De är alla exempel på saker, bland miljontals andra, där just civilingenjörer spelar en avgörande roll.

Den som efter fem år är civilingenjör, får ett antal verktyg och färdigheter som alltid kommer att efterfrågas. För framgångsrika företag vet att de inte kan slå sig till ro utan att de ständigt måste söka utveckling och ha de bästa medarbetarna med de rätta kunskaperna. För att bli civilingenjör krävs en vilja att arbeta hårt. Är du beredd att lägga ner den tid och energi som behövs för att utveckla dina talanger? Vill du ta över stafettpinnen och vara med och bygga morgondagens Sverige?

Ha gärna de frågorna i bakhuvudet medan du ser dig omkring på vår webbplats. 

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss på Mittuniversitetet!

Studenterna Evelina Sandström och Alexandra Viberg på civilingenjörsprogrammet i teknisk design har i ett samarbete med Permobil tagit fram en joystick för små barn.

Läs hela intervjun med Alexandra Viberg och Evelina Sandström

Vi var båda  intresserade av arbetsformen projekt och digitalisering. Vi valde examensarbete utifrån ett ämne som intresserar oss och vi samarbetade i vårt exjobb

Läs hela intervjun med Malin Kullström och Sara Johansson

Att bygga en hållbar bro mellan studenter och näringsliv är mitt största mål som invald i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd

Läs hela intervjun med David Amoev