Skrivardagar för doktorander

Mån 24 okt. 10.30–Tis 25 okt. 14.00
Östersund
Frösö Park

Skrivardagar på Frösö Park 24-25 oktober.

Varmt välkomna på Skrivardagar på Frösö Park i Östersund den 24-25 oktober. Dagarna vänder sig till dig som doktorand vid fakulteten för humanvetenskap. Syftet med dagarna är att du som forskarstuderande ska få möjlighet att skriva på din avhandling och samtidigt få chansen att träffa andra forskarstuderande.

Som start på dagarna kommer vi på förmiddagen den 24 oktober att besöka Gaaltije i Östersund för att höra om deras verksamhet och nätverket BÅSKOES. Läs mer om nätverket här
Ett medskick är att fundera på om ni har några frågeställningar att ta med till detta besök.

Det kommer erbjudas workshops kopplade till skrivande – ”Lyrikverkstad” tillsammans med Ulrika Lif. Lyrikverkstaden innefattar tre pass med grupp- och individuella lyrikövningar och samtal om lyriken som litterär genre. Förhoppningen är att dessa ska ge skjuts åt glädjen i avhandlingsskrivandet och väcka tankar kring det akademiska språkbruket i relation till andra sätt att använda språket – i lyrikens värld.

Det kommer även finnas tid att kort få presentera sitt avhandlingsarbete för övriga deltagare.

Det är viktigt att du är väl förberedd och tänkt på vad du ska skriva på i din avhandling så att du kan nyttja skrivardagarna så bra som möjligt.

Anmälan: senast den 20 september.

24 oktober ca 10:30-17:00 med gemensam middag på kvällen.

25 oktober ca 08:30-12.30 inklusive gemensam lunch innan avfärd.

Detaljerat program och tider kommer skickas ut till deltagare.  

 

Sidan uppdaterades 2022-11-24