Allmänt om forskarutbildning
Information om forskarutbildning som t ex vilka ämnen som finns, högskoleförordningen, lika villkor och studentrepresentation.
Allmänt om forskarutbildningen
Ämnen och kontaktpersoner
Frågor om forskarutbildningen besvaras av ämnesföreträdarna:
Engelska: Vicky Angelaki
Företagsekonomi: Peter Öhman
Historia: Samuel Edquist
Hälsovetenskap: Eija Viitasara
Omvårdnad: Malin Rising-Holmström
Pedagogik: Lena Boström
Psykologi: Fredrik Åhs
Socialt arbete: Majen Espvall
Sociologi: Katarina Giritli Nygren
Statsvetenskap: Stefan Dahlberg
Turismvetenskap: Maria Lexhagen
Forskarkollegier
I de ämnen som har examensrätt i utbildning på forskarnivå har forskarkollegiet det övergripande ansvaret för kvalitet, utveckling och genomförande av utbildningen.
Regler för beslut som rör forskarutbildningen vid fakulteten för humanvenskap
Riktlinjer för ämnen på forskarnivå
Rådet för utbildning på forskarnivå
Arbetsordning HUV
Studentrepresentation
Som forskarstuderande har du många möjligheter att påverka din egen utbildning och det är viktigt att ta tillvara på den chansen!
All ämnen har ett Forskarkollegium där disputerade möts för att diskutera och fatta beslut som rör forskning och forskarutbildning. I forskarkollegiet har doktoranderna inom ämnet rätt ha en representant.
Rådet för utbildning på forskarnivå har ett övergripande kvalitetsansvar för fakultetens forskarutbildning och beslutar bland annat om antagning av forskarstuderande och fakultetsgemensamma kurser. I rådet för utbildning på forskarnivå kan fakultetens doktorander ha tre representanter.
Fakultetsnämnden är fakultetens högsta beslutande kollegial organ där många strategiska frågor diskuteras och beslutas. I fakultetsnämnden finns två platser för studentrepresentanter och en av dem brukar vara en forskarstuderande.
Det är studentkårerna i samarbete som utser alla (forskar) studeranderepresentanter kontakta dem om du är intresserad.
Lika villkor
Alla ska känna sig motiverade och välkomna att arbeta och studera vid Mittuniversitetet. Anställda och studenter ska behandlas och bemötas med respekt och värdighet och hänsyn ska tas till olikheter för att främja individens möjligheter till arbete och studier. Det gäller oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.