Släta stenar staplade på varandra vid stranden.

Hälsa

Här hittar du nyheter och aktuell forskning kring hälsa.

Nyheter relaterade till hälsa

Invigning av Östersunds kanske bästa utegym

Pass med proffs, träningstips och visning av de avancerade maskinerna. Onsdagen den 25 oktober invigdes det som kanske kan kallas för Östersunds bästa utegym på campus.

2023-10-25

Framtidens psykologiska behandling

Andreas Larsson laddar just nu upp för att leda en paneldebatt om framtidens psykologiska behandling på den årligen återkommande konferensen ACBS World Conference som i slutet av juli hålls i Nicosia på Cypern.

2023-05-05

35 000 enkätsvar skildrar egenföretagares oro under pandemin

Forskare vid Mittuniversitetet har analyserat 35 000 svar från en europeisk enkät och tittat på hur egenföretagare upplevde sin livstillfredsställelse under inledningen av pandemin. Resultaten har jämförts med upplevelser från personer som arbetade som anställda – och skillnaderna är stora.

2023-05-03

Spännande aktiviteter med fokus på mental hälsa

Maj månad är FN:s officiella ”Mental Awareness Month” och studenthälsan tillsammans med studentkåren uppmärksammar det genom att bjuda in till föreläsningar, luncher, sammankomster, träningspass och samtal kring hälsa.

2023-04-25

Miun-forskaren Yali Nie har lärt AI att upptäcka hudcancer

Genom djupinlärning har Yali Nie fått AI att kunna upptäcka farliga hudförändringar tidigt. I vissa fall så tidigt och så tydligt att de gett bättre resultat än hudläkares diagnoser. Förhoppningen är att den nya tekniken ska kunna rädda liv.

2023-04-24

Testar ny teknik för ökad trygghet på äldreboende

Mittuniversitetet och Timrå kommun testar nu för första gången ett positioneringssystem på ett äldreboende. Syftet med testet är att öka tryggheten och rörligheten för de boende utan att inskränka på den personliga integriteten.

2022-05-18

Halvtidskoll i butikens friskvårdssatsning

Under fyra dagar i slutet av november testades ett hundratal anställda vid ICA Maxi hos Nationellt vintersportcentrum (NVC) på Campus Östersund. Det var halvtidsuppföljning i friskvårdssatsningen.

2021-12-07

Sidan uppdaterades 2023-04-18