Vintersport

Spara favorit
test av sensorer

Aldrig är vintersport så hett som under OS. Som nyblivet riksidrottsuniversitetet med två forskningscenter som fokuserar på idrott är det naturligt för oss att följa händelseutvecklingen. Eller att leda den.

Mittuniversitetet har nyligen får status som riksidrottuniversitet. Det innebär att vi arbetar aktivt  tillsammans med Riksidrottsförbundet med att stärka och utveckla svensk idrott. Det har vi gjort länge.

Nationellt vintersportcentrum (NVC) är ledande inom skidforskning och olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige. Sports Tech Research Centre arbetar för att utveckla produkter, material, teknik och metoder, bland annat för sport- och outdoorföretag.

Mittuniversitetet är duktiga på det här, världsledande i många fall. Fråga Charlotte Kalla och Teodor Peterson, de har båda vässat sina färdigheter hos oss, som studenter och som åkare i testlabben.

Läs mer om vår forskning nedan, vi berättar saker som andra inte vet.

På denna sida hittar du nyheter och information från Mittuniversitetet som samlas under taggen VINTERSPORT. Sidan skapas utifrån den tagg du klickat på för att komma hit.

Det finns 46 svenska sidor och 15 engelska sidor som är taggade med VINTERSPORT. Innehållet kan variera beroende på språk.

Ny mångsidig lastcell i titan

En ny typ av lastcell, tillverkad med additiv tillverkning i titan, kan ge bättre underlag för konstruktion av utrustning, biomekaniska analyser och...

Nationellt vintersportcentrum rankas högt internationellt

Nationellt vintersportcentrum (NVC) vid Mittuniversitetet rankas bland världens 100 bästa lärosäten inom ämnet idrottsvetenskap (Sport Science) av...

Eliten inom alpint och skidskytte träffas på NVC

Nationellt vintersportcentrum är ett nav för eliten inom skidåkning, här kan alpina åkare och skidskyttar stöta ihop när de kör testerna som ska visa...

Skidskyttelandslaget testar kompressionskläder på Nationellt vintersportcentrum

Wolfgang Pichler, tränare för svenska skidskyttelandslaget kontaktade Kerry McGawley, centrumledare vid Nationellt vintersportcentrum (NVC) i slutet av...

Visa fler